Dijous 07 novembre 2024

Dijous 07 novembre 2024

Compartir

Mèxic: Començar de nou: des de l’exili Norma i Malú Andrade demanen seguretat

Després de la seva sortida de Ciudad Juárez ningú es fa responsable del que els passi 

Després d’acusar a la Fiscalia de Justícia de Chihuahua “de rentar-se les mans i treure-” de Ciutat Juárez, Maria Luisa (Malú) García Andrade, activista de l’organització Nuestras Hijas de Retorno a Casa, va manifestar la seva preocupació que per ara, ningú es faci responsable del que els pugui passar a ella i a la seva mare, Norma Ledezma, que refà d’un atemptat amb arma de foc.

En entrevista amb Cimacnoticias, l’activista va confirmar que ja es troben fora de Ciudad Juárez, i encara que per ara les dues defensores estan tranquil·les “no tenen res”, però confien que les autoritats capitalines compleixin amb el seu compromís i els ofereixin totes les condicions de seguretat perquè-des de l’exili-puguin continuar amb el seu projecte de vida.

 Ambdues defensores de Drets Humans i fundadores de l’organització pionera en denunciar casos de feminicidi, Nuestras Hijas de Retorno a Casa, esperen que les autoritats de Chihuahua investiguin l’atemptat contra Norma Andrade, perquè no resti en la impunitat.

Malú Andrade ha indicat que esperen reunir-se a molt tard demà amb funcionaris de la Secretaria de Governació i de la Procuradoria General de Justícia del Districte Federal, que gestionaran mesures rigoroses de seguretat, atenció mèdica i atenció psicològica.
 
Va recordar que la matinada del 7 de desembre de 2011 a l’escola on Norma Andrade donava classes, va aparèixer una pancarta amb amenaces en contra de Malú i que al·ludia al recent atac ocorregut contra la seva mare el passat 2 de desembre. L’activista no va descartar que hi pugui haver més amenaces contra altres defensores.

Cal recordar que aquesta no és la primera vegada que Malú rep amenaces. La matinada del 17 de febrer d’aquest any uns desconeguts van intentar cremar casa seva, quan es trobava en la plantada (assentada) que mantenien els familiars de Josefina i Rubén Reyes Salazar, assassinats al gener i agost de 2010.
 
Davant aquest fet va haver d’abandonar la seva llar i encara que un temps després va intentar tornar, només ho va fer per enportar-se a la seva família, ja que l’única “mesura” que va obtenir de la Comisión Nacional para Prevenir y Eradicar la Violencia contra las Mujeres (Conavim), va ser abandonar Chihuahua.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: La Fundació Felícia Fuster presenta l’exposició ‘GENÈRIC INTENCIONAT’ / La Independent / Notícies gènere

La inauguració d’aquesta obra d’Elisenda Pipió Gelabert, serà el proper 8 de maig* i comptarà...

63 milions d’avortaments selectius per sexe femení, a l’ Índia

La periodista Urvashi Prasad, del The Indian Express Per primera vegada a la història, el...

La construcció de memòria històrica de les dones sahrauís en conflicte

Per Aroa López Naranjo, AmecoPress Foto: Arxiu AmecoPress La construcció de memòria històrica de...