Dissabte 09 desembre 2023

Dissabte 09 desembre 2023

Compartir

“Les dones no sostindrem les vostres crisis”: Feministes Indignades a la marxa del 19 de juny

“Reforma laboral, de pensions, de la negociació col.lectiva + retallades = + feina per a les dones”; “Atura el patriarcat, baixa’t de l’Òmnibus”; “No treballarem per salvar el govern de Mas”.

Feministes Indignades va participar a la multitudinària manifestació del 19 de juny a Barcelona portant pancartes amb aquest i altres lemes per tal de visibilitzar els efectes que les retallades, la Llei Òmnibus i el Pacte de l’Euro tindran sobre la vida de les dones.

A la marxa, que va aplegar més de 280.000 persones en un ambient festiu i reivindicatiu, amb el lema “El carrer és nostre, no pagarem la seva crisi. Felip Puig dimissió, no a les retallades, cap a una vaga general de tots i totes”, Feministes Indignades va participar amb un FemBlock per a dones, lesbianes, transexuals i transgènere. Disfrassades de bruixes i amb roba i perruques de color lila, les participants van marxar darrere una pancarta amb el lema “Feministes indignades. Les dones no sostindrem les vostres crisis”, encapçalades per la Moreneta de la Precarietat, una verge que lluïa una pancarta amb el lema “La Moreneta també ha avortat, no podia sostenir tanta precarietat”.

 

caladona1

 

Dones de diverses generacions i procedències van confluir al FemBlock, que va donar-se cita davant de l’edifici de Movistar i va marxar inicialment amb el segon camió de la marxa. A l’inici de la mateixa, una dona de la Comissió Feministes Indignades va explicar els efectes de les retallades del govern de Mas, de la llei Òmnibus i del Pacte de l’Euro en les dones. Després, el FemBlock va baixar per Via Laietana animant la marxa amb consignes i cançons feministes: ” Sense les dones no hi ha revolució”; “Les dones no pagarem les vostres crisis”; “Soy lesbiana porque me gusta y me da la gana”; “La triple jornada em té extenuada”; “No som violentes, som violetes”;  Fa falta ja una vaga general”; “Avortament lliure i gratuït”; “Patriarcat i capital, aliança criminal”; “Muerte al patriarcado, huelga de cuidados”; “Feministes i anticapitalistes”; “Manolo, manolito, la cena tú solito”, entre moltes altres. Dones i homes se sumaven a les consignes i somreien al pas del bloc feminista, que en arribar a l’alçada de correus va ballar la històrica cançó del moviment feminista als anys 70 ” Feminismo p’alante y el machismo p’atrás”. Al final de la manifestació, Feministes Indignades va celebrar un aquelarre al mig de la plaça de Pla de Palau, en el transcurs del qual van llegir dos conjurs i van preparar una queimada que van repartir entre les persones assistents. Dones grans, madures, joves i nenes van cloure així una jornada marcada per la reivindicació, l’alegria i la creativitat.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Accions-Activitats 8M 2022: Ajuntament de Petrés

VALÈNCIA: Jornades de debat entorn del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

      La Plataforma artecontraviolenciadegenero.org, la Universitats Politècnica de València i la Universitat de...

Més per menys

OPINIÓ Al llarg del recorregut de la punyetera crisi que ens assota hem anat veient...