Aquest 26 d’octubre s’ha fet públic a Ginebra el Global Gender Gap de 2016*, l’informe que elabora cada any, des de 2006, el Fòrum Econòmic Mundial, que mesura la bretxa de gènere en el món en 4 àmbits: Oportunitats Econòmiques, Empoderament Polític, Educació i Salut. En l’informe d’aquest any – que inclou a 144 països-, s’ha endarrerit en més de 50 anys el marge de temps en què les dones aconseguiran igualar les condicions econòmiques amb els homes.
Dels 118 anys que van calcular que serien necessaris al 2015 (fins a l’any 2.133) ara, han projectat que caldrà esperar 170 anys (és a dir, esperar fins 2.186) per arribar a aquesta igualtat. Això es deu a la lentitud del progrés en l’àmbit econòmic, produït tant per la desigualtat de salaris i la menor participació laboral de les dones, com per la manca de dones gerents i responsables femenines a les empreses. I això, malgrat que a 95 d’aquests països les dones són universitàries amb igual o millor qualificacions que els homes.
Els països nòrdics continuen liderant els rangs més alts i alguns països emergents han entrat en els ‘top 20’. Estats Units ha perdut 17 llocs i ha retrocedit fins al número 45.
*(La Independent donarà a conèixer més continguta de l’informe en la nostra següent edició).