Dijous 13 juny 2024

Dijous 13 juny 2024

Girona: Institucions gironinas rememoren el Dia Internacional contra la Violència Masclista / La Independent / Notícies Gènere

La Diputació, la Generalitat i l’Ajuntament de Girona van commemorar conjuntament el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

 

 

 

Hi han participat Miquel Noguer, vicepresident de la Diputació; Eudald Casadesús, delegat del Govern a Girona, i Carles Puigdemont, alcalde de Girona, el subdelegat del Govern estatal, Juan Manuel Sánchez-Bustamante; el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, i representants de la policia autonòmica i local.

En el decurs de l’acte, Binta Jadama i Elisabet Iglesies, representants del projecte “Valentes i acompanyades”, que dóna suport a noies adolescents i joves que pateixen l’amenaça d’un matrimoni forçat, han llegit un manifest institucional, en què es recalca que “és del tot imprescindible denunciar la complicitat social i cultural dels missatges que fomenten el sexisme, de les imatges que tracten el cos de les dones com a objectes sexuals, de les narratives que emmascaren les agressions sexuals contra les dones i les fan responsables de l’agressió viscuda, de les actituds que promouen estereotips de gènere i rols patriarcals i del fet de banalitzar el masclisme”.

Durant l’acte s’han encès espelmes liles i s’ha fet un minut de silenci en record de totes les víctimes de la violència masclista. La commemoració ha conclòs amb la interpretació, a càrrec d’un professor i una alumna del Conservatori de Música Isaac Albéniz, de dues peces musicals: la Serenata, de F. Shubert, i la suite Air, de J. S. Bach.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Margaret H. Hamilton, doctora ‘honoris causa’ per la UPC

Margaret Hamilton. (Foto: Premsa UPC) Científica computacional, matemàtica i enginyera de sistemes, Margaret H....

Sylviane Dahan: “S’han creat grans negocis amb el cos de la dona”

Fa 35 anys que Sylviane Dahan arribava a Barcelona procedent de París. Immediatament es va...

Catalunya: Campanya en suport de les i els periodistes d’ Ucraïna

Per CPC El Col·legi de Periodistes de Catalunya s’afegeix a la campanya impulsada per la...