sábado 25 mayo 2024

sábado 25 mayo 2024

Compartir

Girona: Institucions giruninas rememoren dia Internacional contra la violència masclista / La Independent / Noticies Génere

No hay traducción disponible

La Diputació, la Generalitat i l’Ajuntament de Girona van commemorar conjuntament el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

 

 

Girona celebración de 25N

 

Ha comptat amb la participació de Miquel Noguer, vicepresident de la Diputació; Eudald Casadesús, delegat del Govern a Girona, i Carles Puigdemont, alcalde de Girona, el subdelegat del Govern estatal, Juan Manuel Sánchez-Bustamante; el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, i representants de la policia autonòmica i local.

En el decurs de l’acte, Binta Jadama i Elisabet Iglesies, representants del projecte “Valentes i acompanyades”, que dóna suport a noies adolescents i joves que pateixen l’amenaça d’un matrimoni forçat, han llegit un manifest institucional, en què es recalca que “és del tot imprescindible denunciar la complicitat social i cultural dels missatges que fomenten el sexisme, de les imatges que tracten el cos de les dones com a objectes sexuals, de les narratives que emmascaren les agressions sexuals contra les dones i les fan responsables de l’agressió viscuda, de les actituds que promouen estereotips de gènere i rols patriarcals i del fet de banalitzar el masclisme”.

Durant l’acte s’han encès espelmes lila i ha fet un minut de silenci en record de totes les víctimes de la violència masclista. La commemoració ha conclòs amb la interpretació, a càrrec d’un professor i una alumna del Conservatori de Música Isaac Albéniz, de dues peces musicals de la Serenata, de F. Shubert, i la suite Air, de J. S. Bach.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Lenny Caceres

Los medios de comunicación como perpetuadores de las desigualdades y la violencia de géneros

OPINIÓN Tal vez haya algo de 8220 ignorancia deliberada 8221 teniendo en cuenta los...

monitoreo medios

Género y cooperación: En uno de cada diez titulares hay una mujer

Las mujeres aparecen muy poco en los titulares de las portadas en los diarios catalanes...

Las alianzas de Bolsonaro con Putin y Orbán contra el aborto y a favor de la familia tradicional

nbsp Las reuniones de Jair Bolsonaro con el presidente ruso Vladimir Putin y el...