Monday 24 June 2024

Monday 24 June 2024

Compartir

Girona: Institucions gironinas rememoren el Dia Internacional contra la Violència Masclista / La Independent / Notícies Gènere

La Diputació, la Generalitat i l’Ajuntament de Girona van commemorar conjuntament el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

 

 

 

Hi han participat Miquel Noguer, vicepresident de la Diputació; Eudald Casadesús, delegat del Govern a Girona, i Carles Puigdemont, alcalde de Girona, el subdelegat del Govern estatal, Juan Manuel Sánchez-Bustamante; el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, i representants de la policia autonòmica i local.

En el decurs de l’acte, Binta Jadama i Elisabet Iglesies, representants del projecte “Valentes i acompanyades”, que dóna suport a noies adolescents i joves que pateixen l’amenaça d’un matrimoni forçat, han llegit un manifest institucional, en què es recalca que “és del tot imprescindible denunciar la complicitat social i cultural dels missatges que fomenten el sexisme, de les imatges que tracten el cos de les dones com a objectes sexuals, de les narratives que emmascaren les agressions sexuals contra les dones i les fan responsables de l’agressió viscuda, de les actituds que promouen estereotips de gènere i rols patriarcals i del fet de banalitzar el masclisme”.

Durant l’acte s’han encès espelmes liles i s’ha fet un minut de silenci en record de totes les víctimes de la violència masclista. La commemoració ha conclòs amb la interpretació, a càrrec d’un professor i una alumna del Conservatori de Música Isaac Albéniz, de dues peces musicals: la Serenata, de F. Shubert, i la suite Air, de J. S. Bach.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La Cooperació catalana al Desenvolupament ja te una política pública d’enfocament de Gènere

Les directrius son fruit de un procés de treball entre totes les institucions i...

Taller d’autoprotecció per a dones amb Josep Espunyes

A Castelldefels hem incrementat aquest estiu el tràgic balanç de dones mortes a mans...

­ Para todos La2 presenta ” Mujeres de la primavera árabe ” a partir de la IV Trobada de la XIPVG a Fes

Para todos la2 de TVE ha presentat el tercer i últim dels reportatges inspirats en...