Dissabte 09 desembre 2023

Dissabte 09 desembre 2023

Compartir

Diverscat, per apropar la immigració als i a les periodistes

Com a molt el 30% de les notícies que parlen de la immigració o de temes relacionats, i que en uns col·lectius té principalment cara de dona, fan servir com a font de informació veus que són part dels i de les nouvingudes.

 

 

Un dels motius d’això és que els mitjans tenen dificultats per trobar portaveus que els i les representin i aquesta és la raó per la qual es va crear Diverscat, un portal que brinda informació i contactes per a periodistes i professionals de la comunicació.

Diverscat, l’Agenda de Diversitat de Catalunya, un projecte de la Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya, va ser presentada en un acte on Alicia Oliver, delegada per al Periodisme Solidari; Carme Figueres, presidenta de la Mesa per a la Diversitat a l’Audiovisual i consellera del CAC; Ramón Sanhuja , director de Immigració del Ajuntament de Barcelona, i Xavier Bosch, director general de Immigració de la Generalitat de Catalunya, van destacar la importància d’aquesta eina i van agrair la feina feta per Francisco Martín i el seu equip.

Amb l’Agenda de la Diversitat, els i les periodistes i professionals de la comunicació tenen una eina per contactar amb possibles fonts d’informació relacionades amb la immigració i, d’altra banda, les persones i els col·lectius del món de la diversitat tenen la possibilitat de difondre les seves activitats.

Diverscat té un directori que inclou institucions públiques, grups de recerca, expertes i periodistes en immigració i entitats privades, on s’inclouen les associacions i organitzacions d’immigrants. 

Els creadors de Diverscat van explicar que aquest directori pot ser ampliat per les mateixes possibles fonts, ja que es tracta d’un portal interactiu que s’alimenta constantment  Una participació més elevada de representants de la immigració, dones, es poden incloure paulatinament i, així, normalitzar en els mitjans la visibilitat de la diversitat que existeix al carrer.

L’objectiu és fer que en el periodisme es contrasti més la informació, que sigui efectiu el dret a comunicar de sectors ara invisibles i trencar així estereotips que pateixen les persones estrangeres que viuen a Catalunya i que representen el 15 per cent de la població.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

X Encuentro Iberoamericano de Género y Comunicación a L’Havana (II)

Gènere: Les dones migrants han de ser protagonistes d’una nova comunicació La nova comunicació per...

106 víctimes de violència domèstica participen en els Programes de l’Obra Social La Caixa

Els Programes de suport de l’Obra Social de La Caixa a les víctimes de violència...

Barcelona: Amelia Bernet i Dones en Jazz al Poblenou /La Independent / Notícies de Gènere

Al Casal de Bac de Roda del Poblenou, el dissabte 7 de març ofereixen un...