tribunal supremo

Compartir

Estat Espanyol: La fotografia del patriarcat al Tribunal Suprem / La Independent / Notícies gènere

Ha generat moltes crítiques a les xarxes socials i els sectors feministes el posat absolutament masculí a la fotografia realitzada per a l’obertura de l’Any Judicial, el 9 de novembre passat, dels membres del Tribunal Suprem de l’estat espanyol amb Felipe VI, mostrant, un any més, l’absència de dones en aquests espais de poder.

 

El posat absolutament masculí contrasta amb les dades que assenyalen que cada vegada hi ha més dones en la carrera judicial. El 2018 representaven el 64%, sent jutgesses un 54% tot i que els alts càrrecs del sistema judicial són ocupats per homes en un 63 %, d’acord a dades oficials de la judicatura.

Al Tribunal Suprem hi ha 66 magistrats i només 14 magistrades, cap d’elles ha sortit a la foto oficial. Elles van acumular més anys d’antiguitat en la seva carrera judicial: 32,1, enfront dels 30,5 dels homes.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

També et pot interessar