Dimecres 29 març 2023

Dimecres 29 març 2023

Compartir

Barcelona: Mostra Internacional Films Dones Barcelona / La Independent / Notícies Gènere

Noves mirades presents en el cinema de les dones

Arrenca la 23a edició de la Mostra Internacional Films Dones Barcelona, que vol donar a conèixer la història i el present de la creació cinematogràfica femenina.

 

 

Aquesta nova edició, Mostra – Distribucions, es planteja també en continuïtat pel que fa al format, introduït fa dos anys, és a dir, programes repartits al llarg de l’any i a diferents espais culturals de la ciutat, comptant amb la col·laboració de La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.

La programació oferirà un conjunt de films que permeten visualitzar a les cineastes internacionals en l’evolució formal dels llenguatges i les narratives audiovisuals i en el seu compromís vinculat a les transformacions socials del món contemporani.

Ho fan a traves de la historia de les dones referents en la creació cinematogràfica i que suggereixen lectures necessàries sobre el passat femení. També, però, en connexió amb noves pràctiques interpretatives de la nostra actualitat.

*El 27 d’abril s’estrena Menopausa Rebel d’ Adele Tulli. Comptarà amb la presencia de la directora i de Thérèse Clerc, fundadora de la Casa Baba Yaga. Segons Clerc: La menopausa és el Cap amunt de la vida!” descriu amb aquestes paraules l’experiència de ferse gran. Un retrat sobre la llibertat i la força transgressora de la maduresa.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar