Dissabte 13 abril 2024

Dissabte 13 abril 2024

Compartir

Estat Espanyol: Invisibilitat femenina en els suplements culturals / La Independent / Notícies Gènere

   
 
 
Diverses associacions de dones han participat en aquest estudi, entre elles l’Associació de Investigadores i Tecnòlogues (AMIT), Clàssiques i Modernes, La dona construeix, l’Associació de Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIMA), Dones en les Arts Audiovisuals (MAV) i Amb la A.

 
 
Aquestas associacions que estan relacionades amb el sector de la cultura, agrupen a més de 1.500 professionals. Periòdicament realitzen estudis sobre participació de dones i homes en empreses, institucions i sectors culturals. 
 
Recentment, han efectuat un estudi sobre l’apartat “Llibres” dels suplements culturals de quatre diaris generalistes d’àmbit estatal: ABC, La Vanguardia, El País i El Mundo. 
 
Les  autores d’aquest estudi són les  investigadores Trinitat Moreno Cobos i Rosario Segura Graiño i el període analitzat correspon al mes de desembre de 2013. L’escriptora i presidenta de Clàssiques i Modernes, Laura Freixas ha dut a terme la coordinació.
 
De l’estudi es desprèn que els suplements ressenyen moltes més obres d’autors homes que d’autores: com a mitjana, només el 22% dels llibres ressenyats són obra de dones, tot i que en les llistes de llibres més venuts que publiquen els mateixos suplements, el 36% són d’escriptores. D’altra banda, són dones, com a mitjana, únicament el 19% dels i de les especialistes en crítica literària. Això contrasta amb el fet que des de fa més de trenta anys, el percentatge de llicenciades sobre el total de llicenciatures en Filologia supera el 70%. 
 
 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Hondures: Analitzaran impacte de la militarització en les hondurenyes

 Amb l’objectiu d’analitzar i denunciar l’impacte de la militarització i repressió en els cossos i...

8M: Vaga General Feminista Información Laboral Basica

     

...

La Comissió Interamericana de Drets Humans admet cas de tortura sexual a Atenco

  Després de tres anys d’espera, la Comissió Interamericana de Drets Humans (CIDH) ha admés...