lunes 24 junio 2024

lunes 24 junio 2024

Compartir

Estat Espanyol: Invisibilitat femenina en els suplements culturals / La Independent / Notícies Gènere

   
 
 
Diverses associacions de dones han participat en aquest estudi, entre elles l’Associació de Investigadores i Tecnòlogues (AMIT), Clàssiques i Modernes, La dona construeix, l’Associació de Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIMA), Dones en les Arts Audiovisuals (MAV) i Amb la A.

 
 
Aquestas associacions que estan relacionades amb el sector de la cultura, agrupen a més de 1.500 professionals. Periòdicament realitzen estudis sobre participació de dones i homes en empreses, institucions i sectors culturals. 
 
Recentment, han efectuat un estudi sobre l’apartat “Llibres” dels suplements culturals de quatre diaris generalistes d’àmbit estatal: ABC, La Vanguardia, El País i El Mundo. 
 
Les  autores d’aquest estudi són les  investigadores Trinitat Moreno Cobos i Rosario Segura Graiño i el període analitzat correspon al mes de desembre de 2013. L’escriptora i presidenta de Clàssiques i Modernes, Laura Freixas ha dut a terme la coordinació.
 
De l’estudi es desprèn que els suplements ressenyen moltes més obres d’autors homes que d’autores: com a mitjana, només el 22% dels llibres ressenyats són obra de dones, tot i que en les llistes de llibres més venuts que publiquen els mateixos suplements, el 36% són d’escriptores. D’altra banda, són dones, com a mitjana, únicament el 19% dels i de les especialistes en crítica literària. Això contrasta amb el fet que des de fa més de trenta anys, el percentatge de llicenciades sobre el total de llicenciatures en Filologia supera el 70%. 
 
 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: JORNADA I Jornada de máster ADHUC / La independent / Notícies gènere

El GRC Creació i pensament de les dones anuncia la convocatoria de la próxima...

Catalunya: aprovat el Programa d’intervenció integral contra la violència masclista / La Independent / Notícies gènere

El Pla estableix les línies estratègiques i les actuacions per avançar en l’eradicació de...

Treballadores domèstiques del Brasil assisteixen a la 100 Conferència Internacional del Treball a Ginebra

{youtube width=”200″ height=”160″}h3CNXcx8yb8{/youtube} L’Oficina de Comunicació d’ONU Dones del Brasil i el Con Sud informa...