Divendres 09 juny 2023

Divendres 09 juny 2023

Compartir

El vot femení, clau en el referèndum d’Escòcia

 
 
 
 
Es defineixen com una xarxa oberta i diversa de dones que donen suport a la independència d’Escòcia i treballen amb altres dones per un vot afirmatiu en el referèndum. han volgut fer  una campanya de base àmplia per escoltar les dones d’Escòcia. El seu objectiu és garantir que les dones participin en el procés democràtic, en el debat i en el referèndum de la independència.
 

 

Women for Independence 1
 
 
 
 
Amb màxima igualtat en els últims sondejos del referèndum d’independència d’Escòcia, una de les grans incògnites a decidir en la consulta és el vot de les dones. Des de l’inici de la campanya, els homes han estat sempre més partidaris de la independència. Les dones han estat més indecises.
 
En l’última enquesta que reflectia el vot femení, del diari The Guardian divendres passat, el 45% de les dones donaven suport a la independència enfront de 52% dels homes. “No hi ha cap prova que la bretxa de gènere s’estigui reduint”, va assegurar el professor John Curtice, expert en sondejos. 
 
Women for Independence és una plataforma formadaa per dones que estan fent campanya a favor de la secessió. 
 
Carolyn Leckie, activista d’aquesta organització no coincideix amb la visió del professor Curtice i considera que “la bretxa de gènere si que s’està reduint”. 
 
 
 
Women for Independence 3
 
 
 
La gran aposta per donar un gir al suport de les escoceses a la secesió ha estat la promesa de majors ajudes per a la cura infantil després de la independència, destinades a augmentar la presència femenina en el món laboral. En aquest context, el ministre principal escocès, Alex Salmond, ha tancat la porta a proposar un nou referèndum sobre la independència d’Escòcia durant una “generació”, si el “no” s’imposa. I els principals liders dels partits unionistes han fet conjuntament una promesa de traspás de poders al Parlament d’Escòcia.
 
 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dues coperants de metges sense fronteres segrestades a Kènia

audio-icono-7722-128

Destroyer, espai per destroyar cançons masclistes.

audio

Otro premio para la activista travesti Lohana Berkins