jueves 25 abril 2024

jueves 25 abril 2024

Compartir

Un 65% d’habitants de L’Hospitalet no coneixen la seva alcaldessa

El baròmetre de la segona ciutat de Catalunya mostra la invisibilitat de Núria Marin, tot i que la seva gestió mereix un notable

El baròmetre d’opinió pública de L’Hospitalet de Llobregat, publicat ahir, revela una dada preocupant: un 65,5% de la seva ciutadania no sap qui encapçala l’alcaldia. Núria Marín, alcaldessa pel PSC des de l’abril de 2008 (aviat farà 3 anys), quan va succeir Celestino Corbacho, és economista i va entrar a treballar al consistori l’any 1985. Abans d’ocupar l’alcaldia fou regidora d’Hisenda, primera tinenta d’alcaldia i va presidir les societats municipals de L’Hospitalet 2010 i La Farga SA.


 

 


 

El grau de desconeixement de Marín era pitjor l’any 2009, quan només la coneixien un 26,1% de les i els habitants. Malgrat aquesta invisibilitat, la valoració de la seva gestió és positiva, i obté una nota mitjana de 6,7.

Tot i la invisibilitat pública a què sovint són condemnades, les dones van aconseguint, progressivament, càrrecs de primera fila a la política. Són alcaldesses, com Núria Marin  (L’Hospitalet) i Núria Parlon (Santa Coloma de Gramenet), presidentes del Parlament, com Núria de Gispert, vicepresidentes, com Joana Ortega… Aquesta invisibilitat és una assignatura pendent en el procés cap a la igualtat plena.

Les dones polítiques han reivindicat en nombroses ocasions que se’ls doni visibilitat en els mitjans de comunicació, i que en siguin protagonistes per la seva activitat professional, i no per trets de la seva vida privada, com passa sovint. Ho constata un estudi fet per Núria Fernández, investigadora de la Universitat Autònoma de Barcelona, titulat Dones polítiques i mitjans de comunicació: dona, mare, filla, esposa,…. i política, que mostra com en la visió que donen els mitjans de les polítiques hi destaca més la seva vida privada que l’activitat professional que realitzen.


 


Compromesa amb la lluita de les dones


En el primer discurs com a alcaldessa, segons recull el bloc de la diputada Lourdes Muñoz, Marín va explicar que se sentia orgullosa com a dona i hereva de la lluita de moltes dones per a la igualtat i l’emancipació: “Sóc conscient de que sóc hereva de la lluita de moltes dones per a la nostra emancipació. Des de la consecució del dret al vot per a les dones de la Segona República, fins a les lluites del moviment feminista per assolir la visibilitat de les dones en tots els àmbits de la vida cultural, social i política. Aquests dies som moltes les dones que estem assumint importants responsabilitats de govern i tot això és un gran orgull per a les dones”. Marín ha declarat en diferents ocasions el compromís per combatre les desigualtats i per proporcionar les mateixes oportunitats a tota la població.

 

Web personal de Núria Marín.

Estudi de Núria Fernández: Dones polítiques i mitjans de comunicació: dona, mare, filla, esposa i… política.  

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Una mirada a la acción colectiva de las mujeres migradas del País Vasco

A comienzos del año 2011, las mujeres procedentes de otros países constituyen más de la...

PARIS: JORNADAS Communautés impossibles/Impossible Communities

Bajo el título “Communautés impossibles/Impossible Communities”, estas jornadas se proponen problematizar el concepto de comunidad...

Henar Álvarez: «Para las mujeres no debería de ser un delito envejecer»

La humorista ha aprovechado su nuevo libro para abordar muchos de los problemas que las...