domingo 01 octubre 2023

domingo 01 octubre 2023

Paritat a les Alcaldies de Comarques

.

Per primer cop, des de que podem votar i escollir els i les nostres representants municipals, a la comarca del Garraf tenim paritat numèrica en les alcaldies. Hi havia hagut candidates, però, excepte a Cubelles, on Mònica Miquel tenia sempre la llista més votada i on ja havia estat alcaldessa, a la resta de localitats no havia arribat mai una dona a la màxima representació.

Ara cal veure si aquest fet es tradueix en una major intensitat en la política de gènere de cada ajuntament; si podrem tenir regidories de Gènere o d’ Equitat amb un contingut fort, amb un bon pressupost, amb una programació acurada de tasques i un personal suficient, format i sensibilitzat; si podrem tenir Casals de Dones, on hi tinguin cabuda les entitats que agrupen les dones que lluitem a cada poble… i tantes altres reivindicacions que la lluita feminista reclama a nivell de cada municipi. Aquesta és una oportunitat local i comarcal que no es pot malbaratar.

Evidentment, no volem deixar a part d’ aquestes polítiques als alcaldes homes, la lluita per la equitat de gènere cal portar-la a terme des de tots els fronts i cal persones sensibilitzades, no importa el seu sexe/gènere, sinó la voluntat personal i política de lluitar contra la desigualtat que, encara, s’ observa a la nostra societat; però si que pensem que les dones, per una qüestió d´ empatia, per pertànyer a la meitat més maltractada socialment en tots els aspectes, han de tenir una major sensibilitat per a aquesta problemàtica, i ,per tant, que quan tenen el poder, que tant ens consta d’ obtenir, haurien d’implementar polítiques que afavoreixin la equitat.

Des d’ aquí felicitem totes i tots els nous representants, especialment a les alcaldesses i les i els emplacem a donar importància a allò realment important: el benestar de les persones, de TOTES les persones, independentment del sexe i del gènere que tinguin.

No cal dir que,per a qualsevol dubte, aclariment, canvi d’ impressions…,estem a la seva disposició.


Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El FC Barcelona guanya la Copa de la Reina de futbol

No hay traducción disponible El Futbol Club Barcelona va guanyar la Copa de la Reina...

Canovelles:la dedicació i empenta de l’Escola 4 vents

La gent de l’Escola 4 Vents de Canovelles ho tenen claríssim. És una escola que...

Estat Espanyol: El BOE publica nova regulació per acreditar les víctimes de violència masclista / La Independent/ Notícies Gènere

El Ministeri d’Igualtat juntament amb les autonomies han arribat a aquest acord per assegurar la...