Dilluns 22 abril 2024

Dilluns 22 abril 2024

Compartir

Paritat a les Alcaldies de Comarques

.

Per primer cop, des de que podem votar i escollir els i les nostres representants municipals, a la comarca del Garraf tenim paritat numèrica en les alcaldies. Hi havia hagut candidates, però, excepte a Cubelles, on Mònica Miquel tenia sempre la llista més votada i on ja havia estat alcaldessa, a la resta de localitats no havia arribat mai una dona a la màxima representació.

Ara cal veure si aquest fet es tradueix en una major intensitat en la política de gènere de cada ajuntament; si podrem tenir regidories de Gènere o d’ Equitat amb un contingut fort, amb un bon pressupost, amb una programació acurada de tasques i un personal suficient, format i sensibilitzat; si podrem tenir Casals de Dones, on hi tinguin cabuda les entitats que agrupen les dones que lluitem a cada poble… i tantes altres reivindicacions que la lluita feminista reclama a nivell de cada municipi. Aquesta és una oportunitat local i comarcal que no es pot malbaratar.

Evidentment, no volem deixar a part d’ aquestes polítiques als alcaldes homes, la lluita per la equitat de gènere cal portar-la a terme des de tots els fronts i cal persones sensibilitzades, no importa el seu sexe/gènere, sinó la voluntat personal i política de lluitar contra la desigualtat que, encara, s’ observa a la nostra societat; però si que pensem que les dones, per una qüestió d´ empatia, per pertànyer a la meitat més maltractada socialment en tots els aspectes, han de tenir una major sensibilitat per a aquesta problemàtica, i ,per tant, que quan tenen el poder, que tant ens consta d’ obtenir, haurien d’implementar polítiques que afavoreixin la equitat.

Des d’ aquí felicitem totes i tots els nous representants, especialment a les alcaldesses i les i els emplacem a donar importància a allò realment important: el benestar de les persones, de TOTES les persones, independentment del sexe i del gènere que tinguin.

No cal dir que,per a qualsevol dubte, aclariment, canvi d’ impressions…,estem a la seva disposició.


Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Sant Quirze del Vallés: La Diputació analitza en unes jornades com millorar la comunicació amb el jovent / La Independent / Notícies gènere

Aquesta jornada porta per títol “Comunicació efectiva amb joves. Propostes i estratègies” Per això s’han...

Barcelona: La presentació del llibre ‘La noia de la Pirelli’ tanca el cicle “Lletres i societat industrial” / La Independent / Notícies gènere

L’obra narra la vida de Roser Ferran, una de les últimes persones vives que van...

HA MORT CONSOL CASALS GENOVER (1949-2012)

La matinada del diumenge 9 de desembre Consol Casals va morir després de lluitar contra...