sábado 13 abril 2024

sábado 13 abril 2024

Compartir

DECLARACIÓ DE LA PLATAFORMA SALVEM EL CABANYAL DESPRÉS DEL JUÍ PELS FETS DEL 8/4/2010

Plataforma Salvem El Cabanyal Canyamelar.                  12 anys de resistència

 

14 de juny 2011
COMUNICAT   – 43-   (2010/2011)

 

 

NO A LA IMPUNITAT DE LES CÀRREGUES POLICIALS

 

 

L’acusació particular (advocada Adelina Serna) de la Plataforma Salvem El Cabanyal, en el seu al·legat final ha realitzat un crida contra la impunitat en les actuacions dels policies, nacionals i municipals, en fets com els que van succeir el 8 d’abril del 2010 en el carrer Francisco Eximenis. Els comandaments no basen les seues defenses en què la policia no actue amb violència i desproporcionadament davant d’una concentració de ciutadans/es, si no en què els denunciats no van actuar directament en la repressió ni en la càrrega policial.


El fiscal ha reconegut al  final del juí què la policia va tindre una actuació desproporcionada i va practicar una violència no necessària, ni justificada, encara que demana l’absolució dels caporals policials perquè no van intervindre directament en l’actuació policial que es jutjava.

Davant d’este estat de coses la Plataforma Salvem El Cabanyal – Canyamelar vol posar de manifest:
1r. Que no estaven en la banqueta els executors materials de la càrrega i de les lesions perquè no va ser possible identificar-los el dia dels fets ja que:
a) No portaven el número de la placa identificativa visible, no el duen mai¡
b) Es van negar a facilitar-nos el seu número de placa identificativa quan se’l demanem, quan hi ha conflicte sempre es neguen¡
c) Ens van remetre als seus comandaments superiors quan els exigim que tenien obligació d’identificar-se,
d) Els caporals es van negar a donar-nos els números dels policies encara que sí que faciliten els seus. No tenim més remei què utilitzar les identificacions dels caporals per a formular la denuncia.
2n. Que el jutjat ens va negar la prova sol·licitada per l’acusació perquè s’investigara a nivell intern els números dels agents que van participar en la càrrega per a una possible identificació dels mateixos pels agredits. AMB AÇÒ ENS QUEDEM.
CONSEQÜÈNCIA:
s’assenten en la banqueta els caporals que sempre estan separats, allunyats físicament, d’on es produeixen els fets en el moment en què passen. Així què estos caporals no són responsables de les lesions causades. Estes són les argumentacions de les defenses i fiscal.
CONCLUSIÓ: la impunitat dels agents de l’orde està assegurada, no per la llei si no per la pràctica habitual que vulnera la llei.
La Plataforma fa un crida:
a tots els que lluitem per una democràcia per a la ciutadanis a què incloguen en la seua agenda la problemàtica que hui hem viscut i que, desgraciadament, tantes vegades es repeteix en la nostra societat, fa un any i dos mesos al Cabanyal, fa uns dies a València, fa uns pocs dies més a Barcelona, etc.

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

tere moll

Maldito acuerdo

        OPINIÓN No entiendo de leyes. Pero me parece que si se...

Catalunya: col·laborar amb el SPC “Per un periodisme digne”

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha posat en marxa la campanya de micromecenatge...

Debate y proyección “CURTMETRATGES PER LA IGUALTAT”

El concurso Curtmetratges per la Igualtat, que ya cumple su sexto año coordinado por Paqui...