viernes 19 julio 2024

viernes 19 julio 2024

Compartir

La FCONGD demana resituar el debat social en les retallades

La FCONGD demana resituar el debat social en les retallades, i al president Mas que reconsideri la seva posició  

Com a resposta a la presentació dels pressupostos, la FCONGD publica una carta oberta al president Mas perquè reconsideri la
 retallada en Cooperació Internacional, condemna les agressions als diputats i les diputades,
i demana centrar el debat social en la retallada dels pressupostos

Barcelona, 16 de juny de 2011.- Des del mes d’abril la FCONGD ha convocat setmanalment concentracions i accions de protesta per evitar la davallada del pressupost de cooperació internacional. En les sessions parlamentàries d’ahir i avui el Govern presenta finalment uns pressupostos que tornen el pressupost de cooperació internacional a les xifres del 2003, passant de 49 milions d’euros aprovats el 2010 a 22. Per aquest raó, la FCONGD va convocar també ahir a una cassolada a les 11 del matí a l’entrada del Parc de la Ciutadella del carrer Picasso. L’objectiu era protestar pacíficament contra aquesta mesura que s’inclou dins el paquet de retallades socials del Govern. La FCONGD vol destacar que en aquell punt, l’acció de protesta va transcórrer tranquil·la i sense incidents, encara que els mitjans no se n’hagin fet ressò.


Davant les agressions que es van produir en altres entrades del Parc, la FCONGD vol manifestar la seva condemna per les agressions a diputats i diputades, i recorda que tota protesta és legítima però té el seu límit en la dignitat de les persones, sigui quin sigui el seu càrrec o professió. La FCONGD condemna l’ús de la violència i entén que no respon al tarannà general demostrat pel Moviment 15-M fins ara, i creu que no facilita la cohesió social enfrontar les legitimitats que es deriven del Parlament democràticament elegit, i de les protestes al carrer de milers de persones.

La FCONGD considera, però, que cal resituar el debat social en el tema dels pressupostos i mostra el seu total acord amb les opinions manifestades ahir per Arcadi Oliveres en el sentit que si parlem de violència, cal parlar de la violència estructural, política i econòmica. A través de les seves bases socials, de socis/es i voluntariat, les ONGD són conscients que bona part de la ciutadania considera les retallades socials una demostració d'aquest tipus de violència, i la manca de ponts de diàleg i negociació amb el moviment social que va arrencar fa un mes, una manca de sensibilitat democràtica. De la mateixa manera, molts ciutadans i ciutadanes vinculats a les ONGD no entenen que el Govern vulgui retallar la partida de Cooperació, ja de per si petita i insuficient, fins uns extrems qu
e poden convertir-la en testimonial o inoperativa, la qual cosa demostra també una escassa sensibilitat envers aquells pobles i comunitats en pitjor situació.
  

En nom d’aquesta ciutadania, la FCONGD reitera no només el seu respecte sinó la seva aposta pel treball polític i amb representants polítics, que constitueix un dels seus eixos fonamentals. En aquesta línia va publicar ahir una carta oberta al president Mas, on li demana que reconsideri la retallada en cooperació internacional abans de l’aprovació definitiva dels pressupostos. Igualment, la FCONGD treballa a contrarellotge en la presentació d’esmenes a la Llei Òmnibus i als pressupostos, que seran vehiculades per partits polítics. La FCONGD, però, entén que el treball d’incidència política és perfectament compatible amb la protesta al carrer, i estudia noves accions abans del 20 de juliol.

Sílvia Galià
Comunicació

c/ Tàpies, 1-3 08001 Barcelona
Tel. 93 442 28 35/ Premsa: 659 55 73 16
premsa@fcongd.org / www.fcongd.org

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Premi Millor Pel·lícila del BCN Film Fest’ 2017 a Nicole García / La Independent / Notícies gènere

El jurado del ‘Premio a la Mejor Película’, del ‘Festival Internacional de Cine de Barcelona-Sant...

Las mujeres se abren paso en el Global Sports Forum de Barcelona

Barcelona acogió durante tres intensos días, del 9 al 11 de Marzo, la celebración del...

Vilanova i La Geltrú: 200 programas de Mézclate conmigo – Barreja’t amb mi / La Independent / Notícies gènere

…han pasado casi 6 años, 200 programas, 10.000 horas de producción y otras tantas...