jueves 02 mayo 2024

jueves 02 mayo 2024

Compartir

MANIFEST 25N 2014. Teixit de Dones Mataró: “Contra la violència i la indiferència”

 

En el que portem d’any, han estat assassinades 44 dones (14 d’elles a Catalunya). Han estat assassinades per homes que han emprat contra elles la violència masclista. Són xifres insuportables per a qualsevol societat però, sobre tot, per les societats que volem avançar en la igualtat.

La violència té moltes arestes, moltes cares, per això cal que tots, homes i dones, posem fil a l’agulla i cosim una gran xarxa de solidaritat. No podem minimitzar amb el llenguatge el que és un maltractament, maltractar no és una baralla que pot passar en un moment determinat i no té cap conseqüència. El maltractament, la violència, porta implícita una càrrega d’odi cap a l’altre i té molt de dolor al darrera.

Des de Teixit de Dones de Mataró exigim que tant el govern autonòmic com el central destinin més recursos econòmics i humans, per tal que hi pugui haver un seguiment més eficaç a les dones que estan amenaçades per les seves parelles.

Cal també que ens plantegem, com a societat, perquè tenim violència, què l’origina, quins conflictes emocionals no resolts porten a un ésser humà cap a la violència. I això és una tasca educativa que cal fer des de la família a l’escola, una educació emocional perquè els nostres nens i nenes sàpiguen gestionar les emocions, tant la ira com la tristor, el plor i l’alegria. Cal que tots plegats tinguem una bona educació emocional.

També exigim a l’Ajuntament de Mataró que doti de recursos a les institucions que intervenen a l’atenció a una dona víctima de violència com ara l’àmbit de la Sanitat, el psicosocial, el judicial i el de promoció a la dona a l’Ajuntament (benestar social i assessoria jurídica), doncs tots ells es troben desbordats i no tenen prou eines per atendre a aquestes dones necessitades d’ajut, tant elles com els seus fills. No oblidem que la violència també la pateixen els infants, víctimes d’una situació que els condiciona, els supera i els fa patir.

Dones que, a voltes i per sobreviure, compten únicament amb l’ajut de la família (quan la família pot) o els amics (si en queden). Calen més vivendes socials i més rapidesa en les tramitacions protocol·làries, perquè aquestes dones es veuen obligades a fugir de casa seva pels maltractaments als que són sotmeses. Tot això pot ajudar a que portin una vida al més normal possible.

I per acabar, queda clar que el comportament masclista, que no oblidem prové d’una societat patriarcal encara molt arrelada socialment, és responsabilitat nostra, de tots i de totes, de tota la societat, comprometre’ns per eradicar-lo. Les administracions públiques, però, han de portar a terme més esforços, tant en l’àmbit de la prevenció, educant en el respecte i la igualtat des de les escoles, com en l’àmbit més institucional amb la dotació de més recursos per poder donar una major protecció i ajut a les dones maltractades, per no acabar amb la xifra esgarrifosa amb la que hem començat, 44 dones assassinades.

Teixit de Dones Mataró

23 de novembre de 2014

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Claudia Ortiz: “Basta de tenerle miedo al feminismo”

          “Las feministas no estamos dispuestas a ocupar solo los espacios...

Barcelona: Lucha Castro, defensora de DDHH mexicana, presenta libro colectivo

“El libro Una Lucha Colectiva. Testimonios es una respuesta a la sordera y silencio de...

Identitat a la carta

(foto radio sabadell)   OPINIÓ Qui som? Maria-Mercè Marçal es va definir com a dona,...