jueves 29 febrero 2024

jueves 29 febrero 2024

Compartir

Internacional: 11 de febrer. Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència / La Independent / Notícies gènere

Segons dades de la UNESCO, les dones són menys del 30 per cent en la investigació científica. Per aixó demana “trencar estereotips, desafiant el biaix de gènere i derrotant la discriminació que reté les dones i les nenes en ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques”.

 

 

La celebració en aquesta data fou decisió l’any 2015 de l’Assemblea General de les Nacions Unides a fi de “promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos d’adopció de decisions en la ciència, i eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l’educació i l’ocupació, tot trencant les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals mitjançant polítiques i plans d’estudi en el camp de la ciència per fomentar una major participació de les dones i les nenes i reconèixer-ne els seus èxits”.

ONU Dones, per la seva banda ha difós el lema: Celebrem el Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència: per més polítiques públiques. (Llegiu-ne la informació a la seva pàgina web)

L’Institut Català de les Dones opina que cal superar els estereotips sexistes, ja que “són una de les causes de les desigualtats i discriminacions de gènere en el camp de la ciència i la tecnologia i de la mancança de referents”. 

 

IMG 20210211 221448

 

 

 

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

21 de marzo. Día Internacional de la Eliminación de la Discriminación Racial:Habla sin pensar, xenofobia y racismo, has de descartar!

Este es un vídeo de la Red de Migración, Género y Desarrollo integrada por diversas...

Fer visible el femení

No hay traducción disponible    Foto:caladona.org   OPINIÓ Ja fa un cert temps que s’ha...

La Red de Periodistas y Comunicadoras de Madrid celebra la mesa redonda ‘La comunicación plural e incluyente es posible’

Que los medios de comunicación generalistas publiquen las noticias de actualidad con perspectiva de género...