IMG 20210211 114721

Compartir

Internacional: 11 de febrer. Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

Segons dades de la UNESCO, les dones són menys del 30 per cent en la investigació científica. Per aixó demana “trencar estereotips, desafiant el biaix de gènere i derrotant la discriminació que reté les dones i les nenes en ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques”.

La celebració en aquesta data fou decisió l’any 2015 de l’Assemblea General de les Nacions Unides a fi de “promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos d’adopció de decisions en la ciència, i eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l’educació i l’ocupació, tot trencant les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals mitjançant polítiques i plans d’estudi en el camp de la ciència per fomentar una major participació de les dones i les nenes i reconèixer-ne els seus èxits”.

ONU Dones, per la seva banda ha difós el lema: Celebrem el Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència: per més polítiques públiques. (Llegiu-ne la informació a la seva pàgina web)

L’Institut Català de les Dones opina que cal superar els estereotips sexistes, ja que “són una de les causes de les desigualtats i discriminacions de gènere en el camp de la ciència i la tecnologia i de la mancança de referents”. 

IMG 20210211 221448

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar