La Diputació de Barcelona ha informat que dóna suport a 36 ens locals en l’atenció psicològica per a l’atenció específica de dones que pateixen o han patit violència masclista i dels seus fills i filles. Es tracta d’una dotació total de 400.000 euros i, assenyala en el comunicat, que és una aposta clara per reforçar el suport que reben els municipis i consells comarcals des de la Generalitat de Catalunya, per millorar els serveis de prevenció, atenció i recuperació dels que pateixen aquestes violències.
Recorda que els ajuntaments i consells comarcals tenen una llarga trajectòria en el desenvolupament de serveis d’atenció en casos de violències masclistes, però els recursos limitats, tant a nivell econòmic com humà, i el creixement sostingut de la demanda, fa que els serveis es vegin sobrecarregats, amb llistes d’espera i amb processos que no poden acabar de tancar, com l’atenció a les criatures.
D’acord a la Delegació del govern espanyol per a la Violència de Gènere, fins el 10 de novembre d’aquest any s’han registrat un total de 44 casos confirmats de dones assassinades a mans de les seves parelles, de les quals sis van ocórrer a Catalunya. Aquestes dades contrasten amb altres d’agrupacions feministes, com Feminicidio.net que registra un total de 90 assassinats a l’Estat Espanyol durant aquest any i fins ara.
“Demanem voluntat dels poders públics, i aquesta voluntat es mesura amb diners i recursos”, va dir fa uns mesos Dolors Pulido, representant de Novembre Feminista, i és que és una demanda constant que es destinin més recursos per a la lluita contra la violència masclista. Al juny d’aquest any, entitats feministes de més de 20 municipis catalans es van sumar a la campanya ‘#AlertaFeminista’ i protestaren davant els ajuntaments per exigir una partida de 120 milions en els Pressupostos de l’Estat.
La Diputació explica que la gran demanda rebuda i les necessitats detectades al territori fan que des de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació s’estigui treballant per a la consolidació d’aquest programa durant l’any 2018.
“Aquesta suma de municipis, Diputació, Generalitat de Catalunya i la resta d’agents que treballen per acabar amb aquesta xacra social ha de permetre multiplicar les eines per eliminar-la definitivament”, afirma.