Diumenge 03 març 2024

Diumenge 03 març 2024

Demarcació de Barcelona: Violència masclista: la Diputació reforça amb 400 mil euros a 36 ens locals per a atenció psicològica / La Independent / Notícies gènere

La Diputació de Barcelona ha informat que dóna suport a 36 ens locals en l’atenció psicològica per a l’atenció específica de dones que pateixen o han patit violència masclista i dels seus fills i filles. Es tracta d’una dotació total de 400.000 euros i, assenyala en el comunicat, que és una aposta clara per reforçar el suport que reben els municipis i consells comarcals des de la Generalitat de Catalunya, per millorar els serveis de prevenció, atenció i recuperació dels que pateixen aquestes violències.

 

 

 

 

Recorda que els ajuntaments i consells comarcals tenen una llarga trajectòria en el desenvolupament de serveis d’atenció en casos de violències masclistes, però els recursos limitats, tant a nivell econòmic com humà, i el creixement sostingut de la demanda, fa que els serveis es vegin sobrecarregats, amb llistes d’espera i amb processos que no poden acabar de tancar, com l’atenció a les criatures.

D’acord a la Delegació del govern espanyol per a la Violència de Gènere, fins el 10 de novembre d’aquest any s’han registrat un total de 44 casos confirmats de dones assassinades a mans de les seves parelles, de les quals sis van ocórrer a Catalunya. Aquestes dades contrasten amb altres d’agrupacions feministes, com Feminicidio.net que registra un total de 90 assassinats a l’Estat Espanyol durant aquest any i fins ara.

“Demanem voluntat dels poders públics, i aquesta voluntat es mesura amb diners i recursos”, va dir fa uns mesos Dolors Pulido, representant de Novembre Feminista, i és que és una demanda constant que es destinin més recursos per a la lluita contra la violència masclista. Al juny d’aquest any, entitats feministes de més de 20 municipis catalans es van sumar a la campanya ‘#AlertaFeminista’ i protestaren davant els ajuntaments per exigir una partida de 120 milions en els Pressupostos de l’Estat.

La Diputació explica que la gran demanda rebuda i les necessitats detectades al territori fan que des de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació s’estigui treballant per a la consolidació d’aquest programa durant l’any 2018.

“Aquesta suma de municipis, Diputació, Generalitat de Catalunya i la resta d’agents que treballen per acabar amb aquesta xacra social ha de permetre multiplicar les eines per eliminar-la definitivament”, afirma.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Iboga Summer Festival

Iboga festival és un festival innovador que porta talents amb el segell musical del Swing,...

Logo de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género

La XIPVG inicia una campanya per l’agenda per a la igualtat de gènere als mitjans

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIPVG) crida els governs, els mitjans...

Ser feminista és un posicionament vital

      Entrevistem Tània Verge, politòloga, professora universitària i una de les acadèmiques de referència...