domingo 01 octubre 2023

domingo 01 octubre 2023

Delegació mexicana al CSW60

No hay traducción disponible

 onu

 

L’apoderament de les dones i el seu vincle amb el desenvolupament sostenible, és el tema principal que haurà de ser tractat a partir d’avui en el 60è període de sessions de la Comissió per la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW per les seves sigles en anglès), a la seu de l’Organització de Nacions Unides, a Nova York.

A més es revisaran els avenços en el tema acordat durant el 57 ° període de sessions realitzat el 2013: l’eliminació i prevenció de totes les formes de violència contra les dones i nenes.

La delegació mexicana està encapçalada per Lorena Cruz Sánchez, Presidenta del Instituto Nacional de las Mujeres  (Inmujeres) i l’ambaixador Juan José Gómez Camacho, representant permanent de Mèxic davant les Nacions Unides. També formen part de la delegació les presidentes de les comissions per a la igualtat de gènere de les dues Cambres, Senadora Diva Hadamira Gastélum Baix i Diputada Laura Nereida Plascencia Pacheco, entre altres legisladores i representants d’organitzacions de la societat civil.

Cruz Sánchez participarà en el debat general de la Comissió en què s’espera la participació de més de 150 ministres i funcionaris d’alt nivell, així com a la taula rodona ministerial “Millora dels mecanismes institucionals per a la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones “i en l’esdeveniment organitzat pels quatre països que van ser seu de les Conferències Internacionals de la Dona (Mèxic, Dinamarca, Kenya i la Xina), juntament amb ONU-dones:” de l’Compromís a l’Acció: Materialitzar les promeses”.

 

La Cap de la Delegació de Mèxic, Lorena Cruz, va recordar els compromisos que el president Enrique Peña Nieto va anunciar en el marc de la Reunió de Líders Globals sobre Igualtat de Gènere i Empoderament de la Dona, que va tenir lloc al setembre de 2015, i va destacar diferents accions que s’han dut a terme per a instrumentar aquests compromisos, com la Norma Mexicana en Igualdad Laboral y No Discriminación, una estratègia nacional per aconseguir la igualtat substantiva entre dones i homes en els centres de treball.

 

Mèxic organitzarà o participarà en diferents esdeveniments paral·lels a la CSW sobre temes rellevants per a l’agenda nacional, com: l’apoderament de les dones indígenes, la prevenció de la violència en contra de les dones i les nenes, cultura, economia del coneixement i innovació, treball no remunerat de cures, finançament per a la igualtat de gènere i indicadors i estadístiques amb perspectives de gènere.

 

 

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Lleida: Premi Mila de Periodisme per a la igualtat de gènere / La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible   El Col·legi de Periodistes de Catalunya de Lleida per commemorar...

Comissió Promotora ILP Renda Garantida de Ciutadanía: PROJECTE DE LLEI PER UNA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

EL PROJECTE DE LLEI PER UNA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA ES PRESENTA AL PLE DEL...

Barcelona: 25 Noviembre. Hospitalet

   

...