domingo 23 junio 2024

domingo 23 junio 2024

Compartir

Conveni entre Benestar Social i Família i l’Ajuntament de Tàrrega per difondre la campanya “Desmuntant rumors”

En la difusió del conveni i de la jornada que l’ha envoltat, no s’ha precisat si s’ inclou transversalment el tractament de la migració des de la visió de gènere.

Els estereotips comuns a les poblacions de persones migrades,  encara es veuen més reforçats en el cas de les dones migrants, ja que sovint se’ls hi atribueix tòpics sexistes relacionats amb la submissió, la ignorància, manca de capacitats i habilitats socials, o  “certes actituds sexuals” depenent del col·lectiu.

La signatura del conveni s’ha realitzat aquest 27 de setembre  durant la  la jornada “La gestió dels rumors vinculats a la immigració”, organitzada per la Direcció General per a la Immigració amb la col·laboració de la Diputació de Lleida.

L’objectiu del seminari, el primer que es fa després d’una sessió a Barcelona el mes de juliol, és difondre bones pràctiques d’entitats i ens locals en l’àmbit de la gestió de tòpics i estereotips vinculats a la immigració.

El conveni l’han signat Xavier Bosch, director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, i Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega. Es treballarà en dues línies d’actuació : accions de sensibilització adreçades a l’alumnat de 1r a 4t d’ESO, a través del concurs “Desmuntant rumors”, i actuacions obertes al conjunt de la ciutadania com l’exposició dels treballs del concurs  i d’altres materials didàctics i informatius editats en diversos formats

 

 

 
 

 

 
 
 
.
 

.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mexico

La violència digital: un desafiament de les polítiques públiques

* Aquest fenomen existeix com un correlat d’una violència que ja existeix “offline” La...

Ma. Àngels Viladot

Género y sexismo lingüístico (II)

RESEÑA En el artículo anterior “Género y sexismo lingüístico” (Ver Web) decía que la...

Indigenas

Centreamèrica – Mèxic: “Notimia”, Agència de Notícies de dones indígenes i afrodescendents / La Independent / Notícies Gènere

A través d’un grup de dones de Centreamèrica i Mèxic, s’ha llançat el portal...