Dimecres 21 febrer 2024

Dimecres 21 febrer 2024

Compartir

Conveni entre Benestar Social i Família i l’Ajuntament de Tàrrega per difondre la campanya “Desmuntant rumors”

En la difusió del conveni i de la jornada que l’ha envoltat, no s’ha precisat si s’ inclou transversalment el tractament de la migració des de la visió de gènere.

Els estereotips comuns a les poblacions de persones migrades,  encara es veuen més reforçats en el cas de les dones migrants, ja que sovint se’ls hi atribueix tòpics sexistes relacionats amb la submissió, la ignorància, manca de capacitats i habilitats socials, o  “certes actituds sexuals” depenent del col·lectiu.

La signatura del conveni s’ha realitzat aquest 27 de setembre  durant la  la jornada “La gestió dels rumors vinculats a la immigració”, organitzada per la Direcció General per a la Immigració amb la col·laboració de la Diputació de Lleida.

L’objectiu del seminari, el primer que es fa després d’una sessió a Barcelona el mes de juliol, és difondre bones pràctiques d’entitats i ens locals en l’àmbit de la gestió de tòpics i estereotips vinculats a la immigració.

El conveni l’han signat Xavier Bosch, director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, i Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega. Es treballarà en dues línies d’actuació : accions de sensibilització adreçades a l’alumnat de 1r a 4t d’ESO, a través del concurs “Desmuntant rumors”, i actuacions obertes al conjunt de la ciutadania com l’exposició dels treballs del concurs  i d’altres materials didàctics i informatius editats en diversos formats

 

 

 
 

 

 
 
 
.
 

.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Curs de Formació en Comunicació, Dona i Salut

CURS NO REALITZAT O APLAÇAT El Centre de Formació del CPC torna a apostar pel...

Catalunya: Declaració del Consell Nacional de Dones de Catalunya per a la 62a sessió de la CSW / La Independent / Notícies gènere

El Grup de Participació Internacional del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) ha decidit, ...

Vall d’Uixó: Exposició fotogràfica “Dones i discapacitat”

 La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I porta a la Vall d’Uixó ( des...