jueves 25 abril 2024

jueves 25 abril 2024

Compartir

Catalunya: Decàleg feminista per als governs locals contra la covid-19 de FORGENDER SEAL / La Independent / Noticies gènere

No hay traducción disponible

En el seu Decàleg feminista per als governs locals contra la covid-19, l’associació FORGENDER SEAL recomana que les entitats locals es coordinin amb les xarxes ja existents de dones i donant’ls-hi veu per decidir, que les dades siguin sempre desagregades per sexe, que incloguin expertes en gènere en els plans de resposta i recursos pressupostaris, que donin suport proiritari a les dones en la primera línia de la resposta sanitària i que es prioritzin els serveis de prevenció i resposta a la violència masclsita, entre d’altres punts no menys importants.

 

 

cropped-logo forgenderseal

 

La tasca de l’associació FORGENDER SEAL es la de facilitar el compromís d’institucions públiques i privades cap a la igualtat efectiva de dones i homes impulsant processos de certificació per a l’obtenció de distintius i segells a favor de la igualtat de gènere. Aconseguir els distintius atorga “reconeixement públic a les iniciatives i als esforços que realitzen les institucions per aconseguir la igualtat”, alhora que ” incrementa la comunicació entre els diferents actors de manera permanent, bidireccional i compromesa amb la missió i objectius que es persegueixen”, tal i com expliquen en la seva pàgina web.

La seva finalitat social es impulsar l’exercici i defensa dels drets humans de les dones, drets reconeguts i garantits en la Convenció sobre l’Eliminació de Totes les Formes de Discriminació contra la Dona (CEDAW), en el compliment dels objectius marcats en la Plataforma d’Acció de Beijing i de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

L’obtenció del Distintiu CITY50 dóna visibilitat i facilita la integració de la perspectiva de gènere en les estratègies i plans operatius, ajuda a construir societats més democràtiques i genera la confiança dels agents socials i de la ciutadania.

 

 

Logo ple

 

 

 

 

Llegiu sencer el Decàleg feminista per als governs locals contra la covid-19 .

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Esplugues de Llobregat: Espais d’oci lliures de violència masclista / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible El ple de l’Ajuntament d’Esplugues ha fet una declaració institucional per...

¿Volverán los abortos a la clandestinidad?

La Ley actual establece la regulación de la interrupción del embarazo  del aborto libre hasta...

Vilanova i la Geltrú: DONART 2012 : “ Cartes a l’Univers” Lourdes Fisa.

DONART 2012 : “ Cartes a l’Univers” Lourdes Fisa.   9 de març -1 abril.  ...