lunes 26 febrero 2024

lunes 26 febrero 2024

Compartir

Catalunya: Decàleg feminista per als governs locals contra la covid-19 de FORGENDER SEAL / La Independent / Noticies gènere

No hay traducción disponible

En el seu Decàleg feminista per als governs locals contra la covid-19, l’associació FORGENDER SEAL recomana que les entitats locals es coordinin amb les xarxes ja existents de dones i donant’ls-hi veu per decidir, que les dades siguin sempre desagregades per sexe, que incloguin expertes en gènere en els plans de resposta i recursos pressupostaris, que donin suport proiritari a les dones en la primera línia de la resposta sanitària i que es prioritzin els serveis de prevenció i resposta a la violència masclsita, entre d’altres punts no menys importants.

 

 

cropped-logo forgenderseal

 

La tasca de l’associació FORGENDER SEAL es la de facilitar el compromís d’institucions públiques i privades cap a la igualtat efectiva de dones i homes impulsant processos de certificació per a l’obtenció de distintius i segells a favor de la igualtat de gènere. Aconseguir els distintius atorga “reconeixement públic a les iniciatives i als esforços que realitzen les institucions per aconseguir la igualtat”, alhora que ” incrementa la comunicació entre els diferents actors de manera permanent, bidireccional i compromesa amb la missió i objectius que es persegueixen”, tal i com expliquen en la seva pàgina web.

La seva finalitat social es impulsar l’exercici i defensa dels drets humans de les dones, drets reconeguts i garantits en la Convenció sobre l’Eliminació de Totes les Formes de Discriminació contra la Dona (CEDAW), en el compliment dels objectius marcats en la Plataforma d’Acció de Beijing i de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

L’obtenció del Distintiu CITY50 dóna visibilitat i facilita la integració de la perspectiva de gènere en les estratègies i plans operatius, ajuda a construir societats més democràtiques i genera la confiança dels agents socials i de la ciutadania.

 

 

Logo ple

 

 

 

 

Llegiu sencer el Decàleg feminista per als governs locals contra la covid-19 .

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cal millorar la salut sexual i reproductiva de les dones

A la tercera Jornada de Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva, organitzada el...

Internacional: Acció internacional per la justícia climàtica. Xarxa Internacional de Dones per la Justícia Climàtica.

No hay traducción disponible   Foto:servindi.org Klimaticas en acció (horteres de Ca la Dona) presenten la...

Mujeres periodistas interesadas en la cobertura de los derechos humanos pueden concursar para beca de estudio en EE.UU.

Blog PERIODISMO EN LAS AMERICAS La Fundación Internacional de Mujeres en los Medios (IWMF, por...