sábado 13 abril 2024

sábado 13 abril 2024

Compartir

Catalunya: des que va començar el confinament 2.088 dones, en situació de violència masclista, han estat ateses pels serveis d’atenció / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

Els serveis d’atenció a dones en situació de violència masclista de Treball, Afers Socials i Famílies han atès telemàticament a 2.088 dones (de les quals 119 han estat ateses per primera vegada)275 fills i filles de dones en situació de violència masclista (10 per primera vegada), i s’han realitzat 198 atencions d’urgència presencials. Ha estat des del 16 de març fins el 5 d’abril, durant aquest periode de  confinament.

  

Serveis-telefonics difu 555.jpg 191393041

 

 

Els serveis d’atenció a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies segueix atenent durant el confinament. També segueixen funcionant els serveis residencials del Departament per a dones víctimes de violència masclista i els seus fills i filles, amb confinament i monitoratge diari.

Els SIE estan trucant i mantenint el contacte amb les 200 dones usuàries que conviuen amb l’agressor, de les quals 134 tenen filles i fills; d’aquestes 200 dones, 37 tenen una valoració del risc alt.

El nombre d’atencions d’urgència que han requerit atenció posterior presencial s’eleva a 198 i han estat 103  les derivacions a altres serveis (serveis socials, serveis residencials, salut mental i d’ infància).

 

Serveis residencials 

Els serveis residencials del Departament per a dones víctimes de violència masclista i els seus fills i filles acullen 115 dones i 151 infants i segueixen funcionant en confinament i monitoratge diari.

En els Serveis d’Acolliment i Recuperació i dels Serveis Substitutoris de la Llar, on hi viuen actualment 44 dones i 55 infants, i als Serveis Substitutoris de la Llar, 71 dones i 96 infants.

Des del 16 de març, 3 dones i 3 infants s’han incorporat al Servei d’Atenció d’Urgència, que tracta les sortides  urgents del domicili familiar de les dones amb les seves criatures.

Finalment les professionals dels Serveis Tècnics de Punts de Trobada, que ara tancats per visites presencials,  garanteixen els contactes telemàtics entre filles i fills i progenitors.

 

Coordinació contra la violència masclista

Val a dir que  el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l’ICD i resta de departaments del Govern i altres administracion que tracten la lluita contra la violència masclista, com les quatre Diputacions, l’Ajuntament de Barcelona, les entitats municipalistes i el Consell Nacional de Dones de Catalunya participen conjuntament en diferents espais de coordinació per detectar necessitats i cercar solucions a situacions més complexes.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Sant Martí. Barcelona: II Premi Jove de Còmic sobre la Violència envers les dones / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible La segona edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí* ja...

Las patronas

  Las patronas © Manu Ureste     “Las Patronas” son protagonistas de una película que...

Chicas poderosas y gente con mucho talento

    OPINIÓN Estos últimos días han tenido lugar en Barcelona, Madrid y Almería las...