Dimecres 29 març 2023

Dimecres 29 març 2023

Compartir

Equador: Dissolen ONG ambientalista ” Pachamama ” / La Independent / Notícies gènere

 

 Belen Paez. (foto Pachamama.org)

El Ministeri de l’Ambient equatorià ha dissolt la Fundació Pachamama, dedicada des del 97 a promoure la protecció del medi ambient i els drets humans, adduint “ingerència en polítiques públiques atemptant contra la seguretat interna de l’Estat i afectant la pau pública”.

Segons el Ministeri, el 28 de novembre a les afores de la Secretaria d’Hidrocarburs i després de donar-se l’obertura de sobres de la XI Ronda Petroliera del Sud-orient “un grup de pseudo activistes representants de les organitzacions “Pachamama” i” La Formiga “van iniciar una violenta protesta atemptant contra l’ordre públic i la integritat física dels assistents (a la Ronda) i a la Policia Nacional”.


La presidenta de la Fundació Pachamama, Belén Páez, va respondre que l’ONG és una organització pacífica, i va afegir que apel·laran a aquesta acció pels canals nacionals i internacionals.

L’episodi s’emmarca en una llarga sèrie de conflictes mediambientals, a nivell llatinoamericà, entre comunitats indígenes i camperoles, recolzades per ONGs, versus les companyies petrolieres o mineres a qui els Estats autoritzen a explotar petroli fins en reserves naturals, o en zones de boscos on viuen els últims pobles sense contacte, o en muntanyes on perjudicaran el proveïment d’aigua per a les comunitats, deixant residus tòxics. Resta encara per resoldre la compensació a les comunitats amazoniques equatorianes per part de TEXACO (ara Chevron) que va fer ingents danys al medi ambient i a la salut de les poblacions locals.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Gisella Evangelisti

Gisella Evangelisti

Literatura en Pisa / antropología en Lima / mediación de conflictos en Barcelona. Profesora de secundaria en Italia, y por 20 años en la cooperación internacional en Amèrica Latina.

També et pot interessar