Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Publiquen a l’Argentina una Guia Nacional de Recursos i Serveis d’atenció en violència

 La Independent va assitir el 17 de març a Buenos Aires a l’acte de presentació d’aquesta guia al Salón Auditorio del Banco de la Nación (Argentina), en el marc de les activitats realitzades pel Dia Internacional de les Dones. Va ser un acte protocolari i alhora molt viu gràcies a l’assitència de les representants de la majoria d’Associacions de Dones del país.  Ara, ja un cop editada, ens la fan arribar des de la Dirección Nacional de Comunicación, Información y Difusión del Consejo Nacional de las Mujeres de Argentina.

  

 

 

A l’acte, convocat pel Consejo Nacional de las Mujeres s’hi va presentar a més: el Centro de Recursos Virtual Generar Igualdad; la línia editorial d’investigacions, difusió de drets i generació d’estadístiques; el llançament del I Concurso Literario Maria Elena Walsh; i el video “Violencia mediática contra las mujeres en la pauta publicitaria”. L’acte el va concloure amb l’actuació de la reconeguda i apreciada cantant de tangos i milongas Rita Cortese.

Entre la documentació que ens vàren oferir destaca: La “Ley de protección integral para prevenir, sancionar y erradicar la violencia contra las mujeres en los ámbitos en que desarrollen sus relaciones interpersonales” del Consejo Consultivo AD-HONOREM, LEY n. 26.485. ; Un petit quadernet il·lustrat sobre aquesta llei amb el títol “otra vida es posible (tenemos derecho a una vida sin violencia)” que recull en la primera pàgina unes paraules de la Dra. Cristina Fernández, Presidenta de la Nación; Un altre quadernet il·lustrat sobre la CEDAW ( Convenció sobre l’Eliminació de Totes les Formes de Discriminació contra la Dona) amb el títol “Para que los derechos de las mujeres no queden en un papel”; i un recordatori dels mes de cent anys de lluita pels Drets de les Dones encapçalat per unes paraules d’ Eva Duarte  del seu “Mensaje a la mujer argentina” del 27 de gener de 1947.

 

  Guia Nacional de Recursos i Serveis d’atenció en violència.

El Consell Nacional de les Dones ha elaborat aquesta guia amb informació de totes les jurisdiccions del país. Es tracta d’una eina perquè totes les dones puguin tenir a l’abast les adreces de comissaries, hospitals, jutjats de pau i àrees dona, entre altres dependències, a les quals poder anar en cas de ser víctima d’algun tipus de violència.

 A la Guia es poden consultar els serveis i recursos dependents tant de les instàncies del poder executiu provincial, com també aquells dependents dels municipis i del poder judicial per a cadascuna de les localitats de les províncies, comptant a més amb infomació relativa a organitzacions de la societat civil que treballen en  el tema. Per elaborar la Guia i d’acord amb la Llei  26.485 d’ elaboració de la mateixa, s’ha comptat amb les diferents jurisdiccions del país, i s’ ha rebut la col.laboració de les Conselleres Federals per ratificar, rectificar o ampliar la informació respecte dels serveis i recursos d’atenció.

 La Guia de recursos ha estat pensada com un instrument de construcció col.lectiva en permanent actualització; per això es basa en la participació de tots aquells sectors que poden aportar informació vigent i actualitzada respecte de serveis i recursos d’atenció. Es troba disponible a la pàgina web del Consell Nacional de les Dones i es pot consultar en línia o descarregant l’arxiu en el seu format d’impressió. Conté, a més, un annex que recull la legislació internacional, nacional i de cadascuna de les províncies referida a la violència vers les dones.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Una anàlisi crítica des de Catalunya de la representació de les dones als mitjans (II)

“Un virus” a la professió, segons expertes i experts En la Jornada (RE)IMAGINA’T de l’Observatori...

Amb motiu del Dia Internacional de la Síndrome de Down 21 de març

Una discoteca impedeix l’entrada a nou persones amb discapacitat intel·lectual· Un jutge priva del dret...

Cap a La Vaga Feminista 8M. Novembre Feminista

 

...