Tuesday 23 July 2024

Tuesday 23 July 2024

Compartir

GAMAG EUROPE avança

 

Diàleg Internacional sobre la igualtat de gènere en els mitjans de comunicació

LA PRIMERA ASSEMBLEA DE GAMAG es celebrarà al Palau de Nacions Unides de Ginebra, del 7 a l’10 de desembre del 2015

La Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya (XIDPIC.CAT) i la seva web-agència de comunicació, La Independent, formen part de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (INJGP), i són una de les membres Fundadores de GAMAG EUROPE. Des d’aquesta Agència de Notícies amb visió de gènere es pretén sumar i incloure el treball de totes les xarxes i organitzacions existents tan a Catalunya com a l’Estat Espanyol i els països de la Mediterrània per donar una resposta global europea.

Aquest moviment mundial promogut per la UNESCO està compromès amb la igualtat d’oportunitats al món,
respectant el periodisme professional que explica històries basades en la no discriminació de sexe, raça o religió. Podeu demanar més informació enviant un mail a: info@laindepdendent.cat. GAMAG té un Comité Executiu que recolza el seu treball mundial en cinc capítols: Àfrica, Àsia-Pacífic, Amèrica Llatina i Carib, Estats Àrabs i Capítol Europa-Amèrica del Nord.Aquest darrer Capítol de GAMAG es constituirà en la primera Assemblea que aquest moviment mundial farà la primera setmana de desembre a Nacions Unides, de Ginebra.

 

UNESCO Dones fan les noticies

 

 

 

Les dones i la manca d’igualtat d’oportunitats són les protagonistes de les històries que els mitjans expliquen. Els mitjans i els periodistes ho han de poder explicar lliurement, professionalment, en bones condicions, i a través de fonts fiables. Perquè les xifres són esgarrifoses. Del 2003 fins enguany a l’Estat Espanyol han mort 790 persones en mans de les seves parelles o exparelles, de les quals 129 a Catalunya. En aquest 2015 han mort a l’Estat espanyol 48 dones i 8 criatures, 6 dones de les quals a Catalunya.

Totes aquestes històries, juntament amb casos de violència domèstica, violència verbal i no verbal són fets per denunciar en els mitjans de comunicació. A més violència, més informació. Les fonts periodístiques, els testimonis, les estadístiques han ajudat a fer un primer pas en la denuncia dels temes de violència i manca d’igualtat per poder-ne parlar obertament. I això no passa a tot arreu.
Per això la UNESCO fa una crida a dones, periodistes, comunicadores, investigadores que des d’associacions de barris o de ONG afegiu-vos a l’Aliança Global per a Mitjans i Gènere (GAMAG) per promoure la Igualtat de Gènere als mitjans i a través dels mitjans de comunicació. Tots i totes hi tenen cabuda.

En el govern mundial les dones hi han de ser de forma paritària perquè representen més del 50% de la població mundial. La UNESCO vol agrupar a totes les organitzacions que treballen en el camp dels mitjans, el periodisme, la comunicació i el gènere a sumar-se a l’Aliança Global de Gènere i Mitjans de Comunicació.

Organitzacions com sindicats, ONG, una organització civil, una associació, una xarxa, un institut de formació acadèmic, una organització de periodistes o de mitjans, un cos normatiu, o un element autoregulador de mitjans de comunicació, entitats públiques o privades, institucions de recerca, agències nacionals o regionals involucrades en temes de gènere i mitjans de comunicació us podeu afegir a aquesta Xarxa Europea.

 

 

gamag camerawoman banner

 

 

Per a demanar més informació o per sumar-vos al moviment GAMAG EUROPE envieu un mail a: info@laindepedent.cat

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Manifest 8M 2019 de Dones NO Estàndards

Benvolgudes companyes, El manifest que llegirem a continuació no és un manifest per posar...

Manifest per commemorar el Dia de la Visibilitat Bisexual. Consell Nacional LGBTI de Catalunya

El 23 de setembre de l’any 1999, els activistes de la International Lesbian, Gay,...

Esther_Vivas

Compreu, compreu, maleïts

Són festes nadalenques, moment de trobar-nos, menjar, celebrar i, sobretot, comprar. El Nadal és,...