Saturday 02 March 2024

Saturday 02 March 2024

Diari del “Che” Gai

 

“El Diario del Che Gay en Chile” és un llibre biogràfic que relata la vida i activitat de Víctor Hugo Robles, que es defineix com a “periodista, apóstata i activista homosexual.” Va ser presentat a Barcelona ahir dimecres 16 de setembre.

El llibre ha estat editat per Siempre Viva Ediciones, és la primera editorial de la diversitat sexual a Xile, de la qual l’autor és el director. La biografia ja es va presentar fa una setmana a Madrid de la mà del moviment LGTB de la ciutat. A Barcelona el llibre també ha estat acollit per destacats membres del moviment LGTBI, com el director de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodriguez.

Es tracta d’una recopilació d’articles, documents, imatges, entrevistes… d’aquest activista que va crear un alter ego l’any 1997, en que l’autor era un destacat activista polític i cultural amb reivindicacions en forma de performance i instal?lacions artísitiques. Segons l’autor: “El Che dels Gais neix com una resposta a la discriminació sexual però alhora és una oportunitat de crear, recrear i de córrer els cèrcols del que simbòlicament possible.”

El llibre inclou textos de peridistes com Rita Ferrer, de Puerto Rico,­ i Faride Zerán, ­que també prologa l’obra­ escriptors com Alejandro Modarelli i Juan Pablo Sutherland o l’activista lesbiana feminista xilena Anatolia Hérnandez.

La publicació de l’obra coincideix amb els 18 anys de la creació del personatge del “Che gai” que va ser una resposta a la censura política i cultural que patia Xile. Victor Hugo Robles rememora així el fet “Els 18 anys d’aquesta revoltosa passió construïda des del inèdit Che homosexual em provoca nostàlgia per altres temps i amics que han partit ­Andrés Pérez, Pedro Lemebel, Francis Francoise i Filla de Perra­ però m’ invoca majors esperances i positives energia per seguir batallant fins l’últim sospir, perquè com diria el mateix Comandant Ernesto ‘Che’ Guevara“.

D’altra banda, en tant que director de l’editorial el que pretén Victor Hugo Robles és la visibilitat a la diversitat sexual i al col?lectiu LGTBI.

A Barcelona la presentació – que es va fer a la llibreria especialitzada ­ ha coincidit amb el 42 aniversari de l’assassinat del cantautor xilé Victor Jara.

 

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Acadèmia, experts i activistes es reuneixen a Barcelona per analitzar la deriva repressiva en l’Estat Espanyol / La Independent / Notícies gènere

La Universitat de Barcelona acull la trobada ‘Seguretat, Activisme i Drets Humans’, que se celebrarà...

Programes eleccions municipals i gènere 2011: PSC i CiU

                   PSC   Propostes de génere del PSC en els seu programa electoral: Llegiu més...

Erotisme, dones i sexualitat després dels 60, en e-book

Ja està disponible en format electrònic l’últim llibre de Clara Coria que parla sobre un...