Dijous 30 maig 2024

Dijous 30 maig 2024

Compartir

Diari del “Che” Gai

 

“El Diario del Che Gay en Chile” és un llibre biogràfic que relata la vida i activitat de Víctor Hugo Robles, que es defineix com a “periodista, apóstata i activista homosexual.” Va ser presentat a Barcelona ahir dimecres 16 de setembre.

El llibre ha estat editat per Siempre Viva Ediciones, és la primera editorial de la diversitat sexual a Xile, de la qual l’autor és el director. La biografia ja es va presentar fa una setmana a Madrid de la mà del moviment LGTB de la ciutat. A Barcelona el llibre també ha estat acollit per destacats membres del moviment LGTBI, com el director de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodriguez.

Es tracta d’una recopilació d’articles, documents, imatges, entrevistes… d’aquest activista que va crear un alter ego l’any 1997, en que l’autor era un destacat activista polític i cultural amb reivindicacions en forma de performance i instal?lacions artísitiques. Segons l’autor: “El Che dels Gais neix com una resposta a la discriminació sexual però alhora és una oportunitat de crear, recrear i de córrer els cèrcols del que simbòlicament possible.”

El llibre inclou textos de peridistes com Rita Ferrer, de Puerto Rico,­ i Faride Zerán, ­que també prologa l’obra­ escriptors com Alejandro Modarelli i Juan Pablo Sutherland o l’activista lesbiana feminista xilena Anatolia Hérnandez.

La publicació de l’obra coincideix amb els 18 anys de la creació del personatge del “Che gai” que va ser una resposta a la censura política i cultural que patia Xile. Victor Hugo Robles rememora així el fet “Els 18 anys d’aquesta revoltosa passió construïda des del inèdit Che homosexual em provoca nostàlgia per altres temps i amics que han partit ­Andrés Pérez, Pedro Lemebel, Francis Francoise i Filla de Perra­ però m’ invoca majors esperances i positives energia per seguir batallant fins l’últim sospir, perquè com diria el mateix Comandant Ernesto ‘Che’ Guevara“.

D’altra banda, en tant que director de l’editorial el que pretén Victor Hugo Robles és la visibilitat a la diversitat sexual i al col?lectiu LGTBI.

A Barcelona la presentació – que es va fer a la llibreria especialitzada ­ ha coincidit amb el 42 aniversari de l’assassinat del cantautor xilé Victor Jara.

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mèxic: Més de 3.500 dones assassinades des que va començar la pandèmia

Per Libertad López. SemMèxico És comet una mitjana d’11 feminicidis diaris i, tot i...

Yucatán – Mèxic: L’Institut per a l’Equitat i Gènere a Yucatán premia a la periodista Socorro Chablé

Per defensar a la premsa els drets femenins L’Institut per a l’Equitat i Gènere a...

Eleccions catalanes 27S 2015

(actualitzat 28.09.2015) MAJORIA ABSOLUTA INDEPENDENTISTA AL PARLAMENT DE CATALUNYA JxSí + CUP: 48% i 1.957.348...