Wednesday 24 April 2024

Wednesday 24 April 2024

Compartir

Catalunya: “Sororitat” paraula oficial a la llengua catalana / La Independent / Notícies gènere

L’Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) han triat la paraula “sororitat” com un dels neologismes més populars de l’any, com a resposta a la participació de més de 5.500 persones que la van votar com favorita en una convocatòria que es porta a terme des de fa cinc anys.

 

Marcela Lagarde.

Sororitat ve de la paraula sor i fa referència a la germanor entre dones, el femení de fraternitat. Sororitat és un dels vocables utilitzats en l’antropologia feminista, on l’antropòloga Marcela Lagarde ha estat una de les principals impulsores.

Sororitat ha estat la paraula guanyadora, amb el 32,6% dels vots de les persones participants, mentre que el segon lloc ha estat per èpic-a (14,3%) i el tercer per demofobia (11,2%).

La XIDPIC.CAT – Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere empra aquest terme des de la seva fundació l’any 2005, així com ho fa La Independent des dels seus inicis el 2010. També està normalitzat a la Xarxa Internacional i a La Independent el terme “feminicidi”.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estats Units: el cercador de Google és masclista / La Independent / Noticies genere

              Quan busquem a Google -un lloc web d’allò...

Faramalla Millennial

  Foto:palabrademujer.wordpress.com OPINIÓ Havia escoltat anècdotes com aquesta, que semblaven tretes del sketch humorístic d’una...

XIDPIC.CAT explica a Cuba sobre comunicació, cooperació i gènere

Tona Gusi fent la presentació. El seguiment de portades de diaris i de tertúlies televisives...