Sunday 23 June 2024

Sunday 23 June 2024

Compartir

Bieto i Conesa inauguren la formació en lideratge de l’Institut de Formació Política per a Dones de la Diba

La vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa i la directora d’ESADE, Eugènia Bieto han inaugurat aquest matí el curs ‘Construint el lideratge femení’, de l’Institut de Formació Política per a Dones, que s’imparteix en el Centre de Cultura Francesca Bonnemaison.

Conesa, que també és alcaldessa de Sant Cugat, ha destacat que es tracta d’una formació necessària, doncs les dades indiquen que resulta difícil que les donesaccedeixin als llocs de lideratge polític, i encara més que es mantinguin en ells.

Per il·lustrar-ho, la vicepresidenta de la Diputació ha fet públics els percentatges de dones regidores i alcaldesses que hi ha actualment a Catalunya. En 1979, sols un 4,8% dels regidors eren dones i només hi havia un 2,2% d’alcaldesses. Si bé, actualment, amb dades de 2011, ja són el 32,5% les regidores i un 14,2% les batllesses podem observar el camí que resta per arribar a la paritat. Quant a permanència en el càrrec, també la permanència de les dones és significativament inferior a la dels homes. “Fins avui –explica Conesa- només el 16% de les dones que han aconseguit mantenir-se en la política ho han fet per tres períodes consecutius. Per tant –afirma l’alcaldessa- seguim trobant, al segle XXI, més barreres que els homes en aquest camp.

Per la seva banda la directora general d’ESADE, Eugènia Bieto, ha dictat la lliçó inaugural del curs, que ha centrat a mostrar perquè a la societat i al món els interessa incorporar les dones en tots els àmbits, ha exposat alguns aspectes que frenen aquesta incorporació i ha explicat com és d’important la formació i el reforç de les dones en el seu desenvolupament professional. Bieto ha posat exemples de mesures que incentiven la incorporació de les dones en els equips professionals, aplicades per empreses punteres, i que a més d’un bon resultat en la proporció de gènere han aportat brillants resultats empresarials, especialment quant a innovació, treball en equip, consens, riquesa creativa i component emocional incorporat. Per aconseguir impulsar la dona al liderat cal vèncer les pors i el sentiment d’inferioritat que molts cops la envaeixen, i també cal que la dona tingui ambició i estigui disposada a realitzar el “sacrifici” en hores i esforç que comporta un càrrec directiu.

L’acte ha comptat amb la presència de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell i de nombroses responsables polítiques locals.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Horta de Sant Joan: “L’Ànima dels arbres”, exposició de pintura i fotografia

Ara a la Horta de Sant Joan i fins el primer de maig ,...

“Cal aplicar l’experiència de les dones a favor de la naturalesa”

Vandana Shiva ha estat a Barcelona, com a ponent del Seminari Internacional organitzat per...

LLibre de Teresa Forcades i Esther Vivas / La Independent/ Notícies gènere

Sense por. Conversa entre Teresa Forcades i Esther Vivas Conversa entre Teresa Forcades i Esther...