Thursday 25 April 2024

Thursday 25 April 2024

Compartir

Catalunya: Ha mort Joana Biarnés, la primera fotoperiodista a Catalunya i a l’Estat espanyol / La Independent / Notícies gènere

Ahir, 19 de desembre, als 83 anys va morir Joana Biarnés, que és considerada la primera fotoperiodista de Catalunya i de l’Estat espanyol. Una dona que es va atrevir a introduir-se en un espai considerat en el seu moment absolutament masculí i que avui encara és difícil per a les dones.

 

 

 

Quan tenia 77 anys d’edat, el 2013, la periodista Anna Galdon va realitzar per a La Independent un ampli reportatge sobre el treball realitzat per aquesta pionera del periodisme gràfic, carregat d’anècdotes i personatges. Com per exemple:

Ringo Starr va obrir la porta i em va dir:” You!”. Jo li vaig dir, ‘please, only one picture’. Aixi va ser com em vaig passar quatre o cinc hores fotografiant als Beatles”. Era el 3 de juliol de l’any 1965 i el grup de música més famos de la història s’estava a la suite de l’Hotel Avinguda Palace de Barcelona. Venien de Madrid, on ja havíen fet una roda de premsa. Però, tot i haver-la cobert per a diari Pueblo, Joana Biarnés, primera reportera gràfica de tot l’Estat, no n’havia quedat contenta. “Sabia que havia d’anar a Barcelona”, sentencia.

 

Podeu accedir a l’article complet en aquest enllaç.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

L’experiència d’aproximar-se a la pilota a través de la ràdio

    A Josep Lluís Bausset, gran cronista de la pilota valenciana i pioner de la...

Escombrem la pobresa

OPINIÓDes de l’inici de la crisi, l’any 2008, s’ha incrementat en un 24% el nombre...

LAS MOIRAS. Intervención con jóvenes: Concurs “Construyendo Igualdad”

http://www.redjovenes.es/ CONCURS LITERARI CONVOCAT PER “MUJERES JOVENAS LAS MOIRAS”:1ª EDICIÓN – Curso 2011/2012 MUJERES JÓVENES...