Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Compartir

Catalunya: “Sororitat” paraula oficial a la llengua catalana / La Independent / Notícies gènere

L’Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) han triat la paraula “sororitat” com un dels neologismes més populars de l’any, com a resposta a la participació de més de 5.500 persones que la van votar com favorita en una convocatòria que es porta a terme des de fa cinc anys.

 

Marcela Lagarde.

Sororitat ve de la paraula sor i fa referència a la germanor entre dones, el femení de fraternitat. Sororitat és un dels vocables utilitzats en l’antropologia feminista, on l’antropòloga Marcela Lagarde ha estat una de les principals impulsores.

Sororitat ha estat la paraula guanyadora, amb el 32,6% dels vots de les persones participants, mentre que el segon lloc ha estat per èpic-a (14,3%) i el tercer per demofobia (11,2%).

La XIDPIC.CAT – Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere empra aquest terme des de la seva fundació l’any 2005, així com ho fa La Independent des dels seus inicis el 2010. També està normalitzat a la Xarxa Internacional i a La Independent el terme “feminicidi”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

40 anys de la primera manifestació LGTBI a Barcelona

    La instal·lació fotogràfica ‘Molt amor per fer’ de Ricard Martínez, que recorda els...

Catalunya: Acord per millorar l’atenció integral en els casos de violència masclista a la UAB / La Independent / Notícies Gènere

L’ICD, la UAB i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès han signat avui un conveni que...

Les dones parim, les dones decidim

    Les organitzacions de dones de l’Estat espanyol celebren la retirada del Projecte de...