Friday 19 July 2024

Friday 19 July 2024

Compartir

Girona: Institucions gironinas rememoren el Dia Internacional contra la Violència Masclista / La Independent / Notícies Gènere

La Diputació, la Generalitat i l’Ajuntament de Girona van commemorar conjuntament el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

 

 

 

Hi han participat Miquel Noguer, vicepresident de la Diputació; Eudald Casadesús, delegat del Govern a Girona, i Carles Puigdemont, alcalde de Girona, el subdelegat del Govern estatal, Juan Manuel Sánchez-Bustamante; el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, i representants de la policia autonòmica i local.

En el decurs de l’acte, Binta Jadama i Elisabet Iglesies, representants del projecte “Valentes i acompanyades”, que dóna suport a noies adolescents i joves que pateixen l’amenaça d’un matrimoni forçat, han llegit un manifest institucional, en què es recalca que “és del tot imprescindible denunciar la complicitat social i cultural dels missatges que fomenten el sexisme, de les imatges que tracten el cos de les dones com a objectes sexuals, de les narratives que emmascaren les agressions sexuals contra les dones i les fan responsables de l’agressió viscuda, de les actituds que promouen estereotips de gènere i rols patriarcals i del fet de banalitzar el masclisme”.

Durant l’acte s’han encès espelmes liles i s’ha fet un minut de silenci en record de totes les víctimes de la violència masclista. La commemoració ha conclòs amb la interpretació, a càrrec d’un professor i una alumna del Conservatori de Música Isaac Albéniz, de dues peces musicals: la Serenata, de F. Shubert, i la suite Air, de J. S. Bach.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: sentiments, Patriarcat i Política / La Independent / Notícies Gènere

L’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere (IIEDG) en col·laboració amb el Col·legi Oficial...

Els Vincles Invisibles

OPINIÓ Per Georgina Lira, psicologa social. DGF Les diferents notícies que ens impacten diàriament estan...

El Govern aprova el Projecte de llei per fer efectiu el dret a la igualtat de tracte i a la no-discriminació de les persones

Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies El Govern va aprovar, aquest 10...