Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

El Pla d’Igualtat de la GUB incrementa el nombre de dones presentades a la darrera convocatòria

El Pla d’Igualtat de la GUB, mitjançant la Comissió de la Dona, aconsegueix incrementar el nombre de dones que s’han presentat a aquesta última convocatòria Enguany, un 22% dels aspirants a agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona són dones.

 En el procés d’evolució constant de la GUB, un dels reptes actuals és incrementar la presència de la dona a la Policia Barcelonina. Aquest repte comporta que la professió sigui entesa i acceptada per les noves generacions com a una opció professional plena d’oportunitats per a les dones. És per això, que des de la GUB s’ha posat en marxa un Pla d’igualtat per tal d’assolir uns nivells normalitzats de presència femenina dins del Cos.

Amb l’increment de dones a la GUB millorem la seguretat pública perquè millorem l’operativitat policial, tant en l’àmbit de la prevenció i la proximitat com en els altres àmbits de la intervenció policial: seguretat ciutadana, policia administrativa, policia assitencial, … Actualment, a la GUB només tenim un 9 % de dones.

Estem difonent aquest missatge a través de presentacions directes fetes per comandaments i agents femenins de la GUB a la Universitat de Barcelona, però es pensa fer-les extensives a altres centres docents, Associacions, etc.

A la convocatòria d’enguany, els permisos de conduir BTP i A2 no són requisits per presentar-s’hi.

El percentatge de dones aspirants a ser guàrdia urbà estava estancat des de l’any 2007, i amb la posada en marxa d’aquest Pla d’igualtat, s’ha aconseguit incrementar aquest percentatge en un 9 %.

 

 

 

Servei de Relacions Informatives

Guàrdia Urbana de Barcelona

 

 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“Sensibilitzar sobre altres realitats promovent el diàleg intercultural”

  Fins la presentació del llibre El jardí de les ombres, Marta Coll, va ser...

Barcelona: “No es país para negras”, teatre en la pròxima assemblea de migrades per #VagaFeminista / La Independent / Notícies gènere

En acabar l’assemblea de dones estrangeres, que es realitzarà aquest 25 de febrer a Barcelona,...

Zero condemnes per denúncia falsa en violència de gènere el 2019 a l’Estat espanyol

Per Redacció AmecoPress L’any passat es van interposar 168.057 denúncies per violència de gènere, mentre...