Dimecres 29 maig 2024

Dimecres 29 maig 2024

Compartir

Dones Candidates a Sindiques de Greuges

  

 

 

OPINIÓ

L’Ajuntament de Barcelona ha obert el procés de presentació de candidatures per a la Sindicatura de Greuges de Barcelona, amb els requisits següents.


En total són cinc els i les representants, tres homes i dues dones, per ordre alfabètic: Àngel Miret Serra, David Bondia Garcia, Maria Assumpsió Vila Planas, Merce Molina Garcia  i Miquel Nadal Borras.

 

 

 

 

La candidata Merce Molina Garcia, es advocada en exercici des de 1977 i Mediadora familiar des de l’any 2000. Fundadora de la Comissió de Dones Advocades del Il·ltre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i promotora de la creació del Torn d ‘Ofici per dones víctimes de violència masclista de l’ICAB. Ha estat professora en el Màster en “estudi i intervenció en violència de la parella i família” de la Universitat Autònoma de Barcelona i en la “Diplomatura de postgrau en gènere i igualtat” del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la mateixa Universitat. Des dels seus orígens ha estat lligada i ha participat activament en el moviment feminista i com a jurista compromesa en la defensa dels drets humans des de l’Associació Dones Juristes, de la qual ha estat Presidenta.

 

Merce punt

 

Moltes dones de Ca la Dona, donen suport, a  la seva Candidatura a Sindica. Tot i la dificultat que representa ser independent, de qualsevol institució o partit per accedir a aquest càrrec, Merce Molina s’ha presentat perquè moltes dones feministes li han demanat per creure que és necessària, pel que sap i pot ensenyar, sobretot, en el tema de la violència contra les dones.

Segurament, també seria recolzada, per totes aquelles dones que ha atès, a Ca la Dona, a l’Espai dels Drets, des de la seva creació, al costat d’un grup de companyes advocades pertanyents com ella a l’Asociacion de Dones Juristes. Aquesta atenció la realitzen des de l’inici d’aquest espai, de forma voluntària, donant informació a dones que estaven i estan patint violència i agressions masclistes, a casa, llocs de treball etc…

Alguns dels comentaris que s’han escrit a la web de suport, descriuen el sentiment i l’admiració que inspira.

“Una síndica amb perfil feminista i experta en la violència contra les dones una oportunitat que no podem perdre. Una síndica feminista és el que fa falta a la ciutat!!!! Una candidata amb visió de gènere i coneixedora i treballadora per la igualtat d’oportunitats. Es la persona “deu” per al lloc: per trajectoria, experiencia, preparació i aptituts. No pertany a cap partit polític. Independent, feminista, jurista, implicada, coneix la realitat de les persones que viuen a Barcelona. Coneixent-la, de ben segur que impulsarà la Sindicatura i l’acostarà a les barcelonines. Defensar els valors d’igualtat i respecte a la infància i de les dones. Gran coneixadora de la realitat social, lluitadora i gestora excel-lent. Una jurista amb molta experiència, defensant els drets dels col·lectius més discriminats de la ciutat.”

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

25N – La Catalunya central tindrà un protocol d’actuació integral contra la violència masclista

Manresa. El circuit contra la violència masclista de la Catalunya central ja disposa d’una Comissió...

Sultana Khayya, activista pacifista i defensora dels Drets Humans

“Després del trencament de l’alto el foc la repressió marroquina contra les dones i...

Cataluña: colaborar con el SPC “Por un periodismo digno”

El Sindicato de Periodistas de Cataluña (SPC) ha puesto en marcha la campaña de...