sábado 03 junio 2023

sábado 03 junio 2023

Compartir

Dones Candidates a Sindiques de Greuges

No hay traducción disponible

  

 

OPINIÓ

L’Ajuntament de Barcelona ha obert el procés de presentació de candidatures per a la Sindicatura de Greuges de Barcelona, amb els requisits següents.


En total són cinc els i les representants, tres homes i dues dones, per ordre alfabètic: Àngel Miret Serra, David Bondia Garcia, Maria Assumpsió Vila Planas, Merce Molina Garcia  i Miquel Nadal Borras.

 

 

FOTO MERCÈ MOLINA i GARCÍA

 

 

La candidata Merce Molina Garcia, es advocada en exercici des de 1977 i Mediadora familiar des de l’any 2000. Fundadora de la Comissió de Dones Advocades del Il·ltre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i promotora de la creació del Torn d ‘Ofici per dones víctimes de violència masclista de l’ICAB. Ha estat professora en el Màster en “estudi i intervenció en violència de la parella i família” de la Universitat Autònoma de Barcelona i en la “Diplomatura de postgrau en gènere i igualtat” del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la mateixa Universitat. Des dels seus orígens ha estat lligada i ha participat activament en el moviment feminista i com a jurista compromesa en la defensa dels drets humans des de l’Associació Dones Juristes, de la qual ha estat Presidenta.

 

Merce punt

 

Ca la Dona, recolza la seva Candidatura a Sindica. Tot i la dificultat que representa ser independent, de qualsevol institució o partit per accedir a aquest càrrec, Merce Molina s’ha presentat perquè moltes dones feministes li han demanat per creure que és necessària, pel que sap i pot ensenyar, sobretot, en el tema de la violència contra les dones.

Segurament, també seria recolzada, per totes aquelles dones que ha atès, a Ca la Dona, a l’Espai dels Drets, des de la seva creació, al costat d’un grup de companyes advocades pertanyents com ella a l’Asociacion de Dones Juristes. Aquesta atenció la realitzen des de l’inici d’aquest espai, de forma voluntària, donant informació a dones que estaven i estan patint violència i agressions masclistes, a casa, llocs de treball etc…

Alguns dels comentaris que s’han escrit a la web de suport, descriuen el sentiment i l’admiració que inspira.

“Una síndica amb perfil feminista i experta en la violència contra les dones una oportunitat que no podem perdre. Una síndica feminista és el que fa falta a la ciutat!!!! Una candidata amb visió de gènere i coneixedora i treballadora per la igualtat d’oportunitats. Es la persona “deu” per al lloc: per trajectoria, experiencia, preparació i aptituts. No pertany a cap partit polític. Independent, feminista, jurista, implicada, coneix la realitat de les persones que viuen a Barcelona. Coneixent-la, de ben segur que impulsarà la Sindicatura i l’acostarà a les barcelonines. Defensar els valors d’igualtat i respecte a la infància i de les dones. Gran coneixadora de la realitat social, lluitadora i gestora excel-lent. Una jurista amb molta experiència, defensant els drets dels col·lectius més discriminats de la ciutat.”

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

En Bolivia la víctima violada paga

Catalunya: Zür Person i altres perles a la Mostra Internacional de Films de Dones

Laboratorio de tesis sobre el deseo homoerótico en la literatura argentina