Dimecres 26 juny 2024

Dimecres 26 juny 2024

Compartir

COMUNICAT IDHC: 10 de Desembre Dia Internacional dels Drtes Humans

El Dia Internacional dels Drets Humans commemora l’adopció de la Declaració Universal de Drets Humans el 10 de desembre de 1948. Avui, els drets humans formen part del cabal jurídic i polític nacional i internacional. No es discuteix el deure dels estats de respectar certs estàndards mínims en el seu tracte amb les persones que viuen sota la seva jurisdicció.

Aquesta fita, però, no pot amagar la realitat de la vulneració sistemàtica i en massa dels drets humans més fonamentals que es practica arreu del món. Una realitat que no és aliena a casa nostra, on 2012 ha confirmat una regressió inacceptable en l’àmbit dels drets socials (salut, educació, drets laborals) amb l’excusa de la crisi econòmica i financera. Un any en què hem patit l’assot dels desnonaments en flagrant vulneració del dret a l’habitatge i on hem vist retallades als drets dels col·lectius més desafavorits (darrerament, les persones amb discapacitat i els pensionistes). Un any en el qual hem detectat creixents amenaces a drets civils bàsics que crèiem sòlidament arrelats, com ara els drets de manifestació i expressió, i que ha acabat amb un vergonyós doble indult a quatre policies autonòmics condemnats en ferm per tortures.

El 10 de desembre és un dia per recordar la vigència dels drets humans i el deure dels estats de respectar-los en tota circumstància. És en aquest esperit que l’Institut de Drets Humans de Catalunya celebra el Dia Internacional dels Drets Humans i ho fa tot reafirmant la seva vocació de seguir incidint en l’esfera pública per assolir el respecte universal de tots i cadascun dels drets humans.

Institut de Drets Humans de Catalunya

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La filòsofa Isabel Monal, protagonista del festival del llibre l’any 2024 a l’Havana

La filòsofa i investigadora cubana Isabel Monal serà una de les personalitats homenatjades a la...

8M: VOx PP Traficantes de derechos

...

Lectures recomanades: “Dones de Barcelona”

El llibre recull el retrat de 50 dones de Barcelona que van ser populars per...