Dimarts 16 juliol 2024

Dimarts 16 juliol 2024

Compartir

Madrid i altres ciutats: Marea Violeta, a la Manifestació del dilluns 17 de desembre

 

Serà a diverses ciutats, convocades per la Cimera Social, contra les retallades en general i la novetat de la no actualització de pensions i augment de taxes judicials i de registre civil.

A Madrid, Marea Violeta per participar en la manifestació de Neptuno a Sol contra la no actualització de les pensions, que, tot i que les inferiors a 1.000 euros / mes pugin el 2013 un 2%, inicideix en la feminització de la pobresa, ja que, com deia el Manifest signat per prop de 100 associacions de dones fa un any i escaig, la pensió mitjana de les dones és un 39% més baixa que la dels homes.

Farem Marea Violeta contra la llei 20/2012 de Taxes Judicials, la quantia coartarà a les dones a interposar una demanda davant la justícia. No afecta els procediments penals, però sí als civils, com la liquidació de la societat de guanys, reclamació de l’ús del domicili familiar, pensió compensatòria, només queden exempts els processos en què només es demana la custòdia dels fills, però això no és suficient quan estem davant d’una situació de ruptura. Encara menys dones sol·licitaran l’empara dels tribunals.

Contra la privatització de la sanitat, la desvirtuació de la Llei de Dependència i contra les retallades i segregació per sexes en educació, Marea Violeta crida a l’assistència de les dones vestides de tot el violeta que puguin, en el festeig de Marea Violeta. I manifesten que: el moviment feminista és útil per a una sortida de la crisi, i, sense perjudici dels matisos interns i de les aliances amb altres moviments socials, cal visibilitzar-se.Si no ho fem nosaltres, qui? es pregunten.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Sindillar crida a treballadores de la llar a l’afiliació per defensar els seus drets

És -diuen- a Catalunya, el primer sindicat creat i dirigit per dones i abocat principalment...

Barcelona: “Tirar Endavant” per l’apoderament / La Independent / Notìcies Gènere

La Fundació Cepaim té previst realitzar un taller* per enfortir relacions lliures de violència....

Madrid:Ciudadanos y los derechos de quienes se prostituyen por decisión propia.Colectivo Hetaira

Ocurre siempre: Tras el anuncio de elecciones (sean nacionales, autonómicas o locales) nos llegan...