Tuesday 16 July 2024

Tuesday 16 July 2024

Compartir

COMUNICAT IDHC: 10 de Desembre Dia Internacional dels Drtes Humans

El Dia Internacional dels Drets Humans commemora l’adopció de la Declaració Universal de Drets Humans el 10 de desembre de 1948. Avui, els drets humans formen part del cabal jurídic i polític nacional i internacional. No es discuteix el deure dels estats de respectar certs estàndards mínims en el seu tracte amb les persones que viuen sota la seva jurisdicció.

Aquesta fita, però, no pot amagar la realitat de la vulneració sistemàtica i en massa dels drets humans més fonamentals que es practica arreu del món. Una realitat que no és aliena a casa nostra, on 2012 ha confirmat una regressió inacceptable en l’àmbit dels drets socials (salut, educació, drets laborals) amb l’excusa de la crisi econòmica i financera. Un any en què hem patit l’assot dels desnonaments en flagrant vulneració del dret a l’habitatge i on hem vist retallades als drets dels col·lectius més desafavorits (darrerament, les persones amb discapacitat i els pensionistes). Un any en el qual hem detectat creixents amenaces a drets civils bàsics que crèiem sòlidament arrelats, com ara els drets de manifestació i expressió, i que ha acabat amb un vergonyós doble indult a quatre policies autonòmics condemnats en ferm per tortures.

El 10 de desembre és un dia per recordar la vigència dels drets humans i el deure dels estats de respectar-los en tota circumstància. És en aquest esperit que l’Institut de Drets Humans de Catalunya celebra el Dia Internacional dels Drets Humans i ho fa tot reafirmant la seva vocació de seguir incidint en l’esfera pública per assolir el respecte universal de tots i cadascun dels drets humans.

Institut de Drets Humans de Catalunya

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Programes electorals 21D

21 D ELECCIONS CATALANES Programa ERC Programa Junts per Catalunya Programa Ciutadans Programa PSC...

Art contemporani fet per dones

El Festival Mirades de Dones visibilitza les artistes amb exposicions, debats i tallers durant...

Xile:Matthei reconeix triomf de Bachelet, malgrat elevada abstenció /La Independent / Noticies Genere

Foto Evelyn Mathhe. www.gamba.cl La dreta oficialista xilena ha reconegut el triomf de la...