Divendres 21 juny 2024

Divendres 21 juny 2024

Compartir

Catalunya: Les guanyadores d’aquest any dels ‘Premis 12×12 Dona Tic’ / La Independent / Notícies gènere

El ’12×12 Congress’ celebrat el passat 14 de desembre a l’auditori de l’edifici Imagina, a Barcelona, va tornar a ser el marc que va acollir el lliurament dels Premis 12×12 Dona TIC, uns guardons que tenen el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que estan dubtant si dedicar-se o no a les disciplines STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) en el futur.

 

 

Els Premis 12×12 Dona Tic 2017 busquen animar les dones joves a estudiar carreres d’enginyeria i les guardonades van ser sis dones professionals, una estudiant i una empresa dirigida per dones.

Enguany, les guardonades han estat, per categories:

Premi Dona TIC Divulgadora: Mariola Dinarès, periodista especialitzada en xarxes socials, comunicadora i emprenedora digital. Actualment, dirigeix i presenta el programa ‘Popap’ a Catalunya Ràdio.

Premi Dona TIC Acadèmica/Investigadora: Ana Ripoll, doctora en Física i catedràtica d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors a la UAB (Universitat Autòinoma de Barcelona). Ha centrat la seva docència i recerca en l’àmbit de l’arquitectura de computadors i processament paral·lel.

Premi Dona TIC Professional: Ana Sabater, enginyera tècnica informàtica i màster en Màrqueting Distribució i Consum. Cofundadora i directora associada d’EUGENOMIC, ha desenvolupat una metodologia innovadora i exclusiva per aplicar la farmacogenètica a través d’una metodologia basada en g-Nomic.

Premi Dona TIC Estudiant TIC Universitària: Ester Lorente, enginyera informàtica que actualment està estudiant el Master ‘Innovation and Research in Informatics’. Participa al programa Talent de l’inLab FIB, a l’àrea de Smart Mobility

Premi Dona TIC Estudiant TIC FP: Marina Blasco, estudiant de segon curs de Sistemes de Telecomunicacions i Informàtics. Està desenvolupant un projecte en l’àmbit de les TIC (un vehicle que s’autogestioni energèticament) conjuntament amb dos companys.

Premi Dona TIC Revelació: Mireia Calvo, enginyera superior de Telecomunicacions, amb un màster en Enginyeria Biomèdica i un doctorat europeu en Processament de Senyals i Telecomunicacions. La seva tesi doctoral permet entendre millor una malaltia que provoca la mort sobtada cardíaca a persones amb cors aparentment normals.

Premi Dona TIC Emprenedora: Mar Alarcón, que ha creat la primera plataforma tecnològica a Espanya i, actualment líder, de lloguer de vehicles entre particulars: ‘SocialCar.com’.

Premi Dona TIC Iniciativa empresarial: ‘Oracle4Girls’, iniciativa de l’empresa líder del sector TIC Oracle, que pretén fomentar l’interès per la tecnologia entre les noies amb tallers tecnològics per a nenes a partir de 4 anys.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El recorregut de la No Violència al País Basc

El 15 de gener tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya la presentació del documental...

Girona: Subvencions 2011-2012

La Diputació de Girona ofereix el servei d’informació sobre subvencions i ajuts per als ens...

INE Bolívia aplicarà un enfocament de gènere al Cens 2022

Encara que no entra en detalls respecte a la informació, l’Institut Nacional d’Estadístiques de Bolívia...