Dijous 30 maig 2024

Dijous 30 maig 2024

Compartir

Catalunya: Jornada per l’empoderament econòmic de les dones trans / La Independent / Notícies gènere

Surt organitza una jornada sobre eines per adaptar els serveis d’orientació sociolaboral de Catalunya a les necessitats de les dones trans i afavorir-ne l’empoderament econòmic

Participants en un taller de la Fundació Surt

Es tracta d’un acte online on es compartirà el contingut d’un nou recurs pràctic per a professionals, específicament plantejat per aplicar-se al context català i espanyol. S’hi exposaran unes recomanacions elaborades per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, en un projecte europeu, adreçat a professionals d’orientació laboral  per poder adaptar programes i metodologies a les necessitats de les dones trans. 

Serà mitjançant una taula rodona “Orientació sociolaboral i empoderament econòmic de dones trans: estratègies i reptes actuals”, el 14 de gener de 17h a 19h a través de Zoom i comptarà amb Belé Camarasa, tècnica d’inserció sociolaboral i impulsora del projecte de Surt Sororitat rans*; Francisca Salinas, tècnica d’inserció sociolaboral de Metges del Món; Francisco Sánchez, regidor de polítiques LGTBI de l’Ajuntament Ripollet; Sarabel Ruiz, técnica responsable del Dispositiu del Mercat de Treball Especialitzat LGTBI, i Carme Turull, responsable l’Ajuntament de Barcelona.

Surt 2

Alba Elvira, coordinadora del projecte europeu TransVisibles en què s’emmarca la taula rodona, explica que es tracta d’una contribució als Programes Transversals d’Ocupació de Barcelona Activa tenint en compte: “els factors que limiten les oportunitats de les dones trans en relació a l’accés i permanència en el mercat laboral i contribueixin al foment del seu empoderament, la millora de la s va ocupabilitat i la visibilitat transpositiva en aquest mercat”. I afegeix: “El fet trans encara genera molt rebuig social i incomprensió i les dones trans tendeixen a ser invisibilitzades: d’una banda, les dones trans són esborrades de tots els àmbits de la vida social, especialment del mercat laboral, sobretot si es tracta de dones d’exclusió i en situació de risc, travessades per accedir a la formació reglada, l’escassa experiència en el mercat laboral formal, les trajectòries migratòries, el treball sexual com a única font d’ingressos i/o el sensellarisme. I, d’altra banda, prevalen els estereotips estigmatitzants que donen una imatge tergiversada i negativa i que reprodueixen la falsa creença que les donestrans només poden desenvolupar certes professions (professions feminitzades i/o vinculades a l’oci nocturn), o que sobre dimensionen els elements tràgics de les seves vida, amb el risc de perpetuar intervencions condescendents i victimitzants”.

El recurs que Surt ofereix un recull de recursos i projectes que treballen per millorar la situació socioeconòmica de les dones trans en el marc autonòmic i estatal i aporta pautes per a l’acompanyament professional. Es tracta d’una eina complementària a la guia europea “Una guia per inclusió laboral i l’empoderament econòmic de les dones trans”, elaborada per organitzacions sòcies del projecte TransVisibles.

 

Per més informació: comunicacio@surt.org

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

EEUU: Algú truca a la porta

La candidata del Partit Verd, Jill Stein. Foto wikipedia-org El canvi climàtic ha estat el...

GAMAG Europa (GE) contra els assassinats de dones periodistes

El capítol europeu de l’Aliança global GAMAG demana una investigació transparent pels recents assassinats de...

En defensa i record del “TotsxTots”

En començar la temporada hem trobat a faltar el programa “Totsxtots”. Ha desaparegut de la...