Wednesday 24 April 2024

Wednesday 24 April 2024

Catalunya: Jornada per l’empoderament econòmic de les dones trans / La Independent / Notícies gènere

Surt organitza una jornada sobre eines per adaptar els serveis d’orientació sociolaboral de Catalunya a les necessitats de les dones trans i afavorir-ne l’empoderament econòmic

Participants en un taller de la Fundació Surt

Es tracta d’un acte online on es compartirà el contingut d’un nou recurs pràctic per a professionals, específicament plantejat per aplicar-se al context català i espanyol. S’hi exposaran unes recomanacions elaborades per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, en un projecte europeu, adreçat a professionals d’orientació laboral  per poder adaptar programes i metodologies a les necessitats de les dones trans. 

Serà mitjançant una taula rodona “Orientació sociolaboral i empoderament econòmic de dones trans: estratègies i reptes actuals”, el 14 de gener de 17h a 19h a través de Zoom i comptarà amb Belé Camarasa, tècnica d’inserció sociolaboral i impulsora del projecte de Surt Sororitat rans*; Francisca Salinas, tècnica d’inserció sociolaboral de Metges del Món; Francisco Sánchez, regidor de polítiques LGTBI de l’Ajuntament Ripollet; Sarabel Ruiz, técnica responsable del Dispositiu del Mercat de Treball Especialitzat LGTBI, i Carme Turull, responsable l’Ajuntament de Barcelona.

Surt 2

Alba Elvira, coordinadora del projecte europeu TransVisibles en què s’emmarca la taula rodona, explica que es tracta d’una contribució als Programes Transversals d’Ocupació de Barcelona Activa tenint en compte: “els factors que limiten les oportunitats de les dones trans en relació a l’accés i permanència en el mercat laboral i contribueixin al foment del seu empoderament, la millora de la s va ocupabilitat i la visibilitat transpositiva en aquest mercat”. I afegeix: “El fet trans encara genera molt rebuig social i incomprensió i les dones trans tendeixen a ser invisibilitzades: d’una banda, les dones trans són esborrades de tots els àmbits de la vida social, especialment del mercat laboral, sobretot si es tracta de dones d’exclusió i en situació de risc, travessades per accedir a la formació reglada, l’escassa experiència en el mercat laboral formal, les trajectòries migratòries, el treball sexual com a única font d’ingressos i/o el sensellarisme. I, d’altra banda, prevalen els estereotips estigmatitzants que donen una imatge tergiversada i negativa i que reprodueixen la falsa creença que les donestrans només poden desenvolupar certes professions (professions feminitzades i/o vinculades a l’oci nocturn), o que sobre dimensionen els elements tràgics de les seves vida, amb el risc de perpetuar intervencions condescendents i victimitzants”.

El recurs que Surt ofereix un recull de recursos i projectes que treballen per millorar la situació socioeconòmica de les dones trans en el marc autonòmic i estatal i aporta pautes per a l’acompanyament professional. Es tracta d’una eina complementària a la guia europea “Una guia per inclusió laboral i l’empoderament econòmic de les dones trans”, elaborada per organitzacions sòcies del projecte TransVisibles.

 

Per més informació: comunicacio@surt.org

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Irantzu Varela: “No estem legislant des de la llibertat del cos de les dones”

  La comunicadora feminista Irantzu Varela va ser a Barcelona el passat mes de novembre...

Jornada per reflexionar sobre l’Escola Inclusiva

La FAPAC (Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya), l’ACPEAP (Associació Catalana de Professionals dels...

Accions i propostes de les dones colombianes per la pau

      En el marc de NOVEMBRE FEMINISTA- ACCIONS I PROPOSTES DE LES DONES...