Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

Madrid: “Voces para Sor Juana” / La Independent / Notícies Gènere

Redacció AmecoPress

És una instal·lació audiovisual que pretén que el missatge de l’escriptora Sor Juana Inés de la Cruz, militant i feminista, arribi a la resta d’àmbits i que les persones puguin apreciar la modernitat del seu pensament

L’Instituto de la Mujer y por la Igualdad de Oportunidades (IMIO) i la Fundació del Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro,  42a. edició, van presentar la iniciativa ‘Voces para Sor Juana. L’objectiu està centrat en reivindicar la vigència del discurs feminista de l’escriptora novohispana del Segle d’Or Sor Juana Inés de la Cruz.

Per primera vegada, el festival compta amb una secció dedicada a les dones. En ella, hi van participar dones de diverses procedències i de diferents àmbits de la cultura, la política o l’art, entre d’altres. Les integrants posen veu als versos del poema ‘Hombres necios’, de Sor Juana Inés de la Cruz, obra publicada el 1689 i que segueix estant d’actualitat en exposar temes com la desigualtat i la injustícia, dels quals en segueixen sent víctimes les dones.

Voces Sor Juana 2

Des del passat dia 2 fins al 13 de desembre, aquesta iniciativa està exposada a l’Espacio Abiert al costat del  Jardín Tropical de l’estació d’Adif Madrid Puerta de Atocha. En aquesta adaptació, formen part del projecte alguns dels següents rostres femenins coneguts: Lola Herrera, Marta Poveda, Manuela Velasco, Carmen París, Lola Baldrich, María Adánez o Rossy de Palma, entre d’altres. A més, també compta amb personalitats d’altres països com República Dominicana, Itàlia, Hondures, Costa d’Ivori, Xile, Mèxic, Nicaragua, Portugal, Egipte, Alemanya, Hongria, Marroc, Estats Units o Ucraïna.

Foto: arxiu AmecoPress, cedides pel Festival d’Almagro

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Les veus de les dones

El passat 12 de desembre vam presentar a Palma el projecte de Les veus de...

Guatemala: Rosalina Tuyuc guardonada

Defensora de DH rebrà el Premi Niwano per a la Pau Activistes i dones dirigents...

Informe sobre experiències d’assetjament escolar LGTBfòbic a Barcelona

17 de maig: Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia Per primera vegada s’ha elaborat...