Sor Juana

Compartir

Madrid: “Voces para Sor Juana”

És una instal·lació audiovisual que pretén que el missatge de l’escriptora Sor Juana Inés de la Cruz, militant i feminista, arribi a la resta d’àmbits i que les persones puguin apreciar la modernitat del seu pensament 

L’Instituto de la Mujer y por la Igualdad de Oportunidades (IMIO) i la Fundació del Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro,  42a. edició, van presentar la iniciativa ‘Voces para Sor Juana. L’objectiu està centrat en reivindicar la vigència del discurs feminista de l’escriptora novohispana del Segle d’Or Sor Juana Inés de la Cruz.

Per primera vegada, el festival compta amb una secció dedicada a les dones. En ella, hi van participar dones de diverses procedències i de diferents àmbits de la cultura, la política o l’art, entre d’altres. Les integrants posen veu als versos del poema ‘Hombres necios’, de Sor Juana Inés de la Cruz, obra publicada el 1689 i que segueix estant d’actualitat en exposar temes com la desigualtat i la injustícia, dels quals en segueixen sent víctimes les dones.

Voces Sor Juana 2

Des del passat dia 2 fins al 13 de desembre, aquesta iniciativa està exposada a l’Espacio Abiert al costat del  Jardín Tropical de l’estació d’Adif Madrid Puerta de Atocha. En aquesta adaptació, formen part del projecte alguns dels següents rostres femenins coneguts: Lola Herrera, Marta Poveda, Manuela Velasco, Carmen París, Lola Baldrich, María Adánez o Rossy de Palma, entre d’altres. A més, també compta amb personalitats d’altres països com República Dominicana, Itàlia, Hondures, Costa d’Ivori, Xile, Mèxic, Nicaragua, Portugal, Egipte, Alemanya, Hongria, Marroc, Estats Units o Ucraïna. 

Foto: arxiu AmecoPress, cedides pel Festival d’Almagro

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar