Dilluns 27 maig 2024

Dilluns 27 maig 2024

Compartir

Catalunya: Entra en vigor el Reglament de parelles estables / La Independent / Notícies Gènere

El passat 1 d’abril va entrar en vigor el Reglament per al Registre de parelles estables de Catalunya, ordenat en el Decret-llei 3 de 2015. En el qual s’hi podran inscriure les persones que acreditin que compleixen amb els requisits del Codi Civil Català.

 

 

 

 

 

Amb la creació del Registre, el Departament de Justícia assegura que tots les ciutadanes i els ciutadans tinguin accés a un registre de parelles estables, amb independència del lloc de residència.

El Registre neix amb la intenció de centrar tota la informació en un Registre únic de parelles estables de Catalunya i de legalitzar la seva situació. Fins ara, els únics registres eren d’abast municipal i només el tenien pocs ajuntaments.

La normativa aplicable iguala en drets i obligacions a les parelles estables en les mateixes condicions que els matrimonis convencionals, relatius a successions, fills comuns, reagrupaments familiars i compensacions econòmiques per raó de la feina quan es produeix una separació.

Les persones que ho desitgin es poden inscriure en el Registre de parelles estables d’acord amb el que estableix l’article 234-1 del Codi Civil de Catalunya, que disposa que dues persones que convisquin, es consideren parella estable, si la convivència porta més de dos anys ininterromputs; si durant la convivència hi ha fills en comú; i si prèviament han registrat davant notari una declaració d’unió estable, la qual cosa facilita l’obtenció dels certificats i dificulta el frau.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Joumana Haddad:”Em mostro escèptica respecte que les revoltes àrabs signifiquin un canvi per a la dona”

L 8217 escriptora i periodista presenta el seu últim llibre 8216 Yo maté a Sherezade...

País valencià:’Unitats didàctiques’ de l’Organització de Dones d’Intersindical

UNITATS DIDÀCTIQUES que elaborem l 8217 Organització de Dones amb motiu del 25 de Novembre...

“Cursos” per aprendre a prostituir-se

La diputada d EUPV Esther López Barceló El dia 8 de maig davant la notícia...