parejas estables

Compartir

Catalunya: Entra en vigor el Reglament de parelles estables / La Independent / Notícies Gènere

El passat 1 d’abril va entrar en vigor el Reglament per al Registre de parelles estables de Catalunya, ordenat en el Decret-llei 3 de 2015. En el qual s’hi podran inscriure les persones que acreditin que compleixen amb els requisits del Codi Civil Català.

 

 

 

 

 

Amb la creació del Registre, el Departament de Justícia assegura que tots les ciutadanes i els ciutadans tinguin accés a un registre de parelles estables, amb independència del lloc de residència.

El Registre neix amb la intenció de centrar tota la informació en un Registre únic de parelles estables de Catalunya i de legalitzar la seva situació. Fins ara, els únics registres eren d’abast municipal i només el tenien pocs ajuntaments.

La normativa aplicable iguala en drets i obligacions a les parelles estables en les mateixes condicions que els matrimonis convencionals, relatius a successions, fills comuns, reagrupaments familiars i compensacions econòmiques per raó de la feina quan es produeix una separació.

Les persones que ho desitgin es poden inscriure en el Registre de parelles estables d’acord amb el que estableix l’article 234-1 del Codi Civil de Catalunya, que disposa que dues persones que convisquin, es consideren parella estable, si la convivència porta més de dos anys ininterromputs; si durant la convivència hi ha fills en comú; i si prèviament han registrat davant notari una declaració d’unió estable, la qual cosa facilita l’obtenció dels certificats i dificulta el frau.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar