Sunday 23 June 2024

Sunday 23 June 2024

Compartir

Catalunya: Entra en vigor el Reglament de parelles estables / La Independent / Notícies Gènere

El passat 1 d’abril va entrar en vigor el Reglament per al Registre de parelles estables de Catalunya, ordenat en el Decret-llei 3 de 2015. En el qual s’hi podran inscriure les persones que acreditin que compleixen amb els requisits del Codi Civil Català.

 

 

 

 

 

Amb la creació del Registre, el Departament de Justícia assegura que tots les ciutadanes i els ciutadans tinguin accés a un registre de parelles estables, amb independència del lloc de residència.

El Registre neix amb la intenció de centrar tota la informació en un Registre únic de parelles estables de Catalunya i de legalitzar la seva situació. Fins ara, els únics registres eren d’abast municipal i només el tenien pocs ajuntaments.

La normativa aplicable iguala en drets i obligacions a les parelles estables en les mateixes condicions que els matrimonis convencionals, relatius a successions, fills comuns, reagrupaments familiars i compensacions econòmiques per raó de la feina quan es produeix una separació.

Les persones que ho desitgin es poden inscriure en el Registre de parelles estables d’acord amb el que estableix l’article 234-1 del Codi Civil de Catalunya, que disposa que dues persones que convisquin, es consideren parella estable, si la convivència porta més de dos anys ininterromputs; si durant la convivència hi ha fills en comú; i si prèviament han registrat davant notari una declaració d’unió estable, la qual cosa facilita l’obtenció dels certificats i dificulta el frau.

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Presentació del llibre : “El senyal de la pèrdua”, escrits inèdits dels últims anys de Maria Mercè Marçal / La Independent / Notícies gènere

La presentació* del llibre pòstum de Marçal, El senyal de la pèrdua, és un...

Perú: LASA 2017: Esterilitzacions forçades a Amèrica Llatina / La Independent / Notícies gènere

Del 29 d’abril a l’1 de Maig de 2017 es realitza al Perú el XXXV...

Amenaces contra l’activista d’Uzbekistan, Tatiana Dovlatova

L’organització internacional Front Line Defenders, amb seu a Dublín, va condemnar les amenaces que pateix...